Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

DOLGUN GÖĞÜSLER ARTIK MÜMKÜN!

Her kadın güzel ve dolgun görünen göğüslere sahip olmak ister. Dolgun ve güzel göğüslere sahip olmak için yapılacak dokunuşlar kadınları kendinden daha emin gözükmesine yardımcı olacaktır.

Kadınların sıklıkla şikayet ettiği problemler arasında doğuştan küçük göğüslere sahip olma veya kilo kaybettikçe azalan göğüs dolgunluğu sayılabilir. Göğüs asimetrisi ise yapısal ya da göğüslerin zamanla hacim kaybetmesi ve küçülmesi sonucu da ortaya çıkabilir. Günümüzde kullanılan meme büyütme yöntemleri kişiye özel olup daha doğal ve sağlıklı bir görünüm sağlamaktadır.

Meme büyütme ameliyatında kullanılan implantlar kas altı veya kas üstü yerleştirilir. Silikon doğal meme yapısına yakın olduğu için hastalar tarafından fark edilmez. İmplant tipi, hasta ve doktorun birlikte karar verdiği bir karardır. Kişiye uymayan implantlar sağlık sorunlarına neden olabilir, bu nedenle implantın şekli göğüs kafesinin boy ve kilo genişliğine göre belirlenmelidir. Bir diğer odak nokta ise implantların nasıl yerleştirildiğidir. İmplantın doğru yerleştirilmesi, yara izini kesiden gizlemek için önemlidir. Genel olarak meme altı çizgisi meme ucu ve koltuk altından kesiler yapmak en iyisidir.

Günümüzde sıklıkla başvurulan yöntemler ise;

Göğüs büyütme işlemi

Meme boyutlarının farklı olduğu durumlarda tercih edilen meme büyütme prosedürüdür. İşlem sırasında vücuttan alınan yağ hücreleri veya silikon implantlar kullanılabilir. Bu dokuların kalıcı olması için kök hücrelerin enjekte edilmesi gerekebilir. Ameliyattan önce cerrah, ameliyatın nedenini, karşılaşılan sorunları ve istenen görünümü ayrıntılı olarak açıklamalıdır. Uygun cerrahi yaklaşım ve implant tipi cerrah ile birlikte belirlenmelidir. Yaygın implant türleri; düz, dokulu, yuvarlak veya damla şeklindedir. Ameliyattan önce sigara bırakılmalıdır. Sigaradaki zararlı maddeler dokuları iyileşme problemi oluşturabilir. Ayrıca kullanılan kan sulandırıcı ve ağrı kesicileri de bırakmaları gerekebilir. Genel anestezi altında yapılan operasyon yaklaşık 2 saat sürer ve operasyondan sonra 1 gece hastanede kalmanız gerekebilir.

Göğüs küçültme işlemi

İri göğüslü kişiler ergenlik döneminden itibaren rahatsızlık duyarlar ve bol, kamuflaj kıyafetleri tercih ederler. Fiziksel aktiviteyi zorlaştırır ve yaşam kalitesini düşürür. Meme küçültme ameliyatı sayesinde hem sağlık hem de estetik kaygılar kolaylıkla giderilebilmektedir. Ameliyatın amacı, göğüslerin kişinin vücuduna uygun büyüklükte olmasını sağlamaktır. Ameliyat genel anestezi altında yapılır ve göğüsteki fazla yağ dokusu alınır. Lolipop veya ters T kesi yöntemi, yara izlerini önlemek için ilk tercihtir. Ameliyattan sonra bir gün hastanede yatışı gerekir. Gerekli kontroller ve pansumanlar tamamlandıktan sonra kişi hastaneden taburcu edilir. Özel bir sütyen kullanılır. 1 hafta evde dinlendikten sonra hasta günlük hayatına devam edebilir.

Göğüs dikleştirme işlemi

Genel anestezi ile uygulanan yöntem mutlaka kapsamlı bir hastanede steril şekilde gerçekleştirilmelidir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte 3 ila 4 saat içinde operasyon tamamlanır. Sarkma durumuna ve hacmine göre bazı durumlarda silikon meme protezi operasyona eklenebilir.

Uzman hekimler tarafından operasyon yapılması için uygun olan kişiler ise 18 yaş ve üzerinde fiziksel gelişimi tamamlayan ve göğüslerinden şikayetçi olan kişilerdir. Deneyimli hekimler tarafından yapılan uygulamalarda komplikasyon görülme ihtimali daha düşüktür.

Hastaya giydirilen özel sütyen ise belli süre boyunca düzenli olarak giyinilmelidir. Ağır kaldırmaktan ve aşırı egzersizden 1 ay süreyle kaçınılmalıdır.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..