Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

YÜZÜNÜZ KİLOLU MU DURUYOR?

Kilolu yüz görünümü günümüzde tercih edilmemekle beraber kişilerin değiştirmek istediği ifadelerdendir. Kilolu yüz görünümünden kurtulmak için etkili birkaç yöntem bulunmaktadır.

Masseter botoks

Kadın ve erkeğin yüz görüntüsündeki en büyük fark çene bölgesinden ve şeklinden kaynaklanır. Erkeklerde sıklıkla kare ve dörtgen yüz şekli görülürken kadınların kare ya da dikdörtgen yüz hatlarına sahip olması erkeksi bir hava yaratır. Bu nedenle kadınlar bu görüntüden hoşlanmazlar tercih edilen yöntem ise masseter botoksu olur. Cerrahi biri işlem olmadığı için kolay ve ağrısız bir şekilde yapılır. İşlem yapılacak yüz detaylıca incelenir ve danışanın elde etmek istediği görüntü uzman tarafından dinlenir. İşlem sonrası nasıl bir görünüme sahip olacağı danışana anlatılır ve enjeksiyon yapılacak bölgeler belirlenir.

Botoks cerrahi bir müdahale gerektirmediği için güvenlidir ve iyileşme süreci oldukça hızlıdır. Kişi kızarma veya morarma sorunu yaşanmadan gündelik yaşamına geri dönebilir. İşlem sonrası yaşanılan sağlık sorunları ve ağrılar çözüme kavuşur. Aynı zamanda çene yapısı incelerek oval bir yüz görünümü sağlar. Botoks işlemi kalıcı değildir, enjekte edilen botoks çeşidine göre kalıcılık süresi değişmektedir. Genellikle 3 ila 5 ay boyunca etkisi sürmektedir. İsteğe bağlı olarak masseter botoks işlemi uzman hekim kontrolünde tekrarlanabilir. Düzenli yapılan botokslarda sağlık sorunlarından kaynaklanan şikayetler ve zaman içerisinde botoksa duyulan ihtiyaç azalacaktır. Masseter botoks oldukça kolay ve ağrısız bir yöntemdir. İşlem sonrası en sağlıklı görünüm bir hafta sonra belli olur. Bu süreç içerisinde ise çene kası zorlayacak sertlikte gıdalar çiğnenmemeli, enjeksiyon yapılan bölgeye masaj yapılmamalıdır.

Elmacık dolgusu

İnce ve karakteristik yanaklara sahip olmanın bir diğer yolu ise dolgu uygulamasıdır. Hyalüronik asit dolgu maddelerinin kullanıldığı bu tedavi, yüzün belirli noktalarına uygulanır. Böylece yüz daha kontürlü ve ince duracaktır. Kişilerin beklentilerini karşılayabilecek yüz şekline göre 5 nokta ve 8 nokta tekniği uzman bir doktor tarafından uygulanır.

Gamze işlemi

15 dakikalık işlem sonrası sempati ve çekiciliği artıran gamzeler görünebilir. Sadece gülünce fark edilen gamzelere ek olarak yüzde her zaman dikkat çeken gamzelerin oluşması ise ortalama 1 saat sürer. Bu kozmetik cerrahi lokal anestezi kullanır. Hasta ve doktorun gamzelerin tam yerini birlikte belirlemesi önemlidir. Ağzın içinden bir parça alınır ve o bölgede bir çöküntü yaratılır. Dikişin ardında gamze görünümüne kavuşulur. İşlem sonrası dönemde kişilerin yumuşak gıda tercihi oldukça önemlidir. 7 gün süren morluklar ve ilk iki gün ağrı hissedilmesi beklenen durumlardır.

 

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..