Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Bikini giyemiyor musunuz?

Yaz yaklaştıkça her yıl değişmeyen bir döngü olarak estetik ameliyatlara olan talep artıyor. Özellikle tatil öncesi pek çok kadın meme büyütme ameliyatı olmayı tercih ediyor, bu da mayo ve bikini ile daha özgüvenli olmalarını sağlıyor.

Göğüsler sık ??kilo alımı, doğum veya hormonal problemler nedeniyle deforme olabilir. Kişilerin yaşadığı problemlere göre yapılan ameliyatların başında meme estetiği, genital estetik ve karın germe işlemi geliyor.

Küçük göğüslere meme büyütme ameliyatı ile veda edin

Meme büyütme işlemi, doğum sonrası memesi küçülen ya da az gelişmiş göğüsleri olan kadınların tercihidir. Kişinin istediğine bağlı olarak dikleştirme ameliyatı ile bir arada yapılabilir.

Sıklıkla tercih edilen ameliyat tekniği ise meme altından ya da meme ucundan işlemin gerçekleştirilmesidir. Genel anestezi ile yapılan işlem yaklaşık 2 saat sürmektedir. Kişinin göğüs şekline ve anatomisine en uygun yöntem belirlenir ve meme dokusu yukarı kaldırılarak silikon meme protezi yerleştirilir. Protez yerleşimi kas altı ya da kas üstü tercih edilmesi kişinin meme dokusunun kalınlığı ile ilişkilidir.

Kişi bir gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilir ancak iyileşme süreci evde devam eder. Dikişler ameliyattan 2 hafta sonra alınır. Dikişler alındıktan sonra aşırı aktiviteden ve ağır kaldırmaktan uzak durulmalıdır.

Sağlık sorunlarına sebep olan büyük göğüsler küçültülebilir

Büyük göğüsler sadece estetik açıdan değil sağlık açısından kişiye birçok sağlık sorunu yaşatabilir. Yapılacak göğüs küçültme ameliyatı ile kişi bu sağlık sorunlarında kolaylıkla kurtulacaktır. Özellikle yaşanan omuz, boyun, sırt ağrıları büyük ölçüde azalır.

Genel anestezi altında yapılan işlemde fazla meme dokuları alınır ve meme ucu etrafından küçültülür. Meme ucu uygun pozisyona taşınır. Ameliyat sonrası cerrahi sütyen giyinilmesi gerekebilir. Bir gün sonra gerekli kontrollerin ardından kişi taburcu edilerek iyileşme sürecine evinde devam eder. Oluşan ödem ve renk değişimleri 5 gün içerisinde azalır. Belirli aralıklar ile kontrole gidilir ve tam iyileşme 3 haftayı bulabilir. İyileşme döneminde egzersiz ve ağır taşımadan kaçınılmalıdır.

Meme dikleştirme ameliyatı

Doğum ve emzirme süreci sonrasında göğüsler elastikiyetini kaybedebilir. Elastikiyet kaybı yaşayan göğüsler sarkarak hacimsiz bir görüntüye sebep olur. Meme dikleştirme ameliyatı sayesinde sarkan meme dokusu kaldırılarak daha dik ve hacimli bir görünüme kavuşur.

Genel anestezi altında yapılan operasyonda sarkan fazla deriler alınarak meme altına ve ucuna izler yerleştirilir. Bu sayede meme ucu üst pozisyona taşınır. Ameliyat sonrasında özel bir sütyen giydirilir ve bir gün hastanede yatış gerekebilir. Kişi taburcu edildikten sonra iyileşme süreci evde devam eder ve yaklaşık 2 hafta içinde iyileşme süreci tamamlanır.

Karın germe

Tam karın germe ve mini karın germe olmak üzere iki yöntem vardır. Mini karın germe işleminde göbek ve altındaki bölge uygulanır. Kişilerin ihtiyacına göre liposuction ile birlikte yapılabilmektedir.

Tüm karın germe işlemi sırasında göbek serbest bırakılır ve kaburgalar dahil tüm karın bölgesine uygulanır. Ameliyattan sonra yeni bir göbek deliği oluşturulur.

İşlem süresi yaklaşık 3-4 saat arasında değişmektedir. Ameliyattan sonra kontrol amaçlı bir gün hastanede kalınması gerekir. Korseler doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Ameliyattan sonraki 10 gün boyunca hastalar kontrollü bir şekilde günlük hayata dönebilir.

Genital bölgesine yapılan işlemler kişinin öz güvenini artırıyor

Labioplasti; büyük ve küçük dudaklara yapılan müdahalelerdir. Labium denilen dudaklar dış genital yapıyı oluşturmaktadır. Zaman içerisinde çeşitli faktörler sonucunda dudak bölgesinde sarkma ve uzama problemleri meydana gelebilir. Bu durum kişiye hem sağlık açısından hem de görünüm açısından rahatsızlık verir. Yaz döneminde mayo ve bikini giyerken hoş olmayan bir görünüme yol açarken cinsel ilişkinin ise ağrılı olmasına neden olur. Yapılacak olan küçük bir operasyon ile sarkma görülen dudaklar kısaltılarak şekillendirilerek sağlık ve görünüm açısından istenilen sonuç elde edilir. Operasyon sonrası kişi 5 gün günlük hayatına dönebilir. 6 hafta devam eden iyileşme sürecinde cinsel ilişkiden uzak durulmasını önerilir.

Vajinoplasti; vajina daraltma işlemi olarak bilinir. Bu işlem cerrahi ya da lazer ile iki şekilde yapılabilmektedir. Yapılan doğumlar sonucu vajinada genişleme meydana gelmesi oldukça doğaldır. Vajina genişlemesi cinsel birliktelikte tarafların zevk almamasına sebep olabilir. Yapılacak cerrahi işlem ile gevşeyen doku kesilerek alınır. Bir diğer alternatif ise lazer yöntemi ile vajinanın daraltılmasıdır.

Kombine ameliyatlar yaptırabilirsiniz

Birden fazla sorun yaşayıp zamanı olmayan kişiler genellikle bir cerrahi operasyon ile sorunların kurtulmak istiyor. Uygun olan ameliyatlar bir arada gerçekleştirilebilir. Örneğin meme küçültme ve dikleştirme kombine ameliyatlardandır. Kombine ameliyatlar için kişinin genel sağlık durumun iyi olması önem taşır.

 

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..