Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Botoks, Migrende Ne İşe Yarar?

 

Şiddetli ve zonklayan baş ağrısı olarak kategorize edilen migren, mide bulantısı, kusma, ışığa duyarlılık ve sese hassasiyet gibi belirtileri sıklıkla beraberinde getirerek yaşam kalitesini düşüren zorlayıcı bir hastalıktır. Kronik migrenden mustarip kişiler yıllarca tek tedavi seçeneğinin ilaç tedavisi olduğunu düşündüler. Fakat son yıllarda popüler medikal estetik işlem hâline gelen botoks tedavisi, kronik migren hastalarının değerlendirebileceği seçenekler arasındadır. Botoks ile migren tedavisi, hastaların kendi yaşam tarzlarında bazı değişiklikler yapmaya hazır olması kaydıyla, kronik migrene etkili bir çözüm sunmaktadır.

Botoksun Gücü

Yaz aylarında artan hava sıcaklıklarının ani şekilde yükselmesi nedeniyle migren baş ağrıları hiç olmadığı kadar dayanılmaz bir hâl almaktadır. Ayda 3 veya daha fazla kere atak geçiren kronik migren hastalarının birçoğu için ilaca neredeyse bağımlı demek abartı olmayacaktır.

Günümüzde bu kronik migren hastaları için koruyucu bir çözüm bulunmaktadır: Botoks ile migren tedavisi. Pekâlâ, yüzdeki kırışıklıkları giderme ve cildi gençleştirme anlamında yıllardır bildiğimiz botoks (botulinum toksini) tedavisi migren ataklarının önlenmesine nasıl etki ediyor?

Kişinin yaşam kalitesini düşüren kronik migren ataklarının sıklığı herkeste farklı şekilde ilerlemektedir. Aralıklı ataklarla ilerleyen türe epizodik migren, kişinin ayda en az 15 gün ağrı hissettiği türe ise kronik migren denmektedir. İkinci durumda hastalar hem günlük hayatlarında ve iş hayatında zorlanmaktadır hem de aşırı miktarda ağrı kesici almaktadır.

Botoks ile Migren Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kronik migren tedavisi atak sıklığını azaltmayı, ağrıyı daha kısa sürede geçirmeyi ve migrenin kişinin yaşam kalitesi üzerindeki etkisini mümkün olduğunca azaltmayı amaçlamaktadır. Kafein, alkol ve stres migren ataklarının en büyük tetikleyicileri olarak bilindiğinden, ilkin bunlardan uzak durulması hastalardan istenir. Bunun haricinde kişinin yaşı, cinsiyeti, kilosu, genel sağlık durumu ve diğer fiziksel ve psikolojik özellikleri dikkate alınarak, her hastaya özel bir tedavi süreci planlanmalıdır.

İlaçların yanıt vermediği hastalar ve yaşam tarzını değiştirmeyen hastalar için botoks tedavisinin en iyi seçenek olduğu kanıtlanmıştır. Botoks kozmetik amaçlı yapıldığında sadece yüz bölgesine uygulanmaktadır fakat migren tedavisinde alın, şakaklar, ense ve boyundaki 7 noktaya 31 iğne ucuyla, ki bu uçlar enjeksiyon noktalarından daha incedir, uygulanmaktadır. Bazı hastalarda tedavinin etkili olması adına işlemin yılda 2 kez tekrarlanması gerekirken bazı hastalarda işlemin etkisi birkaç yıl devam etmektedir.

Uzman bir doktor tarafından doğru uygulanma neticesinde başarılı sonuçlar elde edilebilir ve hasta kronik migrene sonsuza kadar veda edebilir.

 
Toplam blog
: 150
: 48
Kayıt tarihi
: 09.06.16
 
 

Burun estetiği, hekimin sanata ilişkin felsefesinin canlı dokular üzerinde hayat bulmasıdır… Este..