Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

LIPOSUCTION NEDİR?

 

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Yazar

LIPOSUCTION İLE VÜCUT ŞEKİLLENDİRME

Kilo vermenin, sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmanın temel koşulu dengeli beslenme ve düzenli egzersizlerdir. Ancak kimi zaman düzenli yaşam ve beslenmeye rağmen vücudun belli bölgelerinde yağ birikimleri olabilir.

Liposuction, vücudun belli bölgelerinde birikmiş yağ dokularının alınması işlemidir. Spor ve diyete rağmen gitmeyen bu dokular, gerekli durumlarda liposuction ile yok edilebilir.

Liposuction kimler için uygundur?

Liposuction herhangi bir sağlık problemi yaşamayan, hamile ve emzirme döneminde olmayan hastalarda rahatlıkla uygulanabilir. Hastaların şeker, bağışıklık sistemi sorunu ya da dolaşım sistemine ilişkin rahatsızlığı varsa liposuction öncesi uzman hekime danışması gerekir.

Liposuction nasıl uygulanır?

Liposuction işleminde, uygulamanın yapılacağı bölgede 1.5- 2 milimetre çapında küçük kesiler açılır. Bu kesilerden ince kanüller yardımıyla yağ dokularına ulaşılır. Yağ dokuları parçalanarak vücuttan çıkarılır.

Klasik liposuction dışında “Lazer liposuction” işleminde yağ dokuları ısı yardımıyla parçalandıktan sonra vücuttan özel kanüller yardımıyla alınır. “Vaser liposuction” uygulamasında ise yağ dokuları ses dalgaları yardımı ile parçalanır, parçalanan yağ dokusu yine özel kanüller ile vücuttan alınır. Lipomatik isimli cihaz da yağ dokularını titreşimli özel kanüller yardımıyla bir taraftan parçalar diğer taraftan vakumlanır ve vücuttan atılır.

Hangi bölgelerde liposuction uygulanır?

Liposuction vücudun hemen her bölgesinde uygulanabilir. Ancak çoğunlukla yağ birikiminin yoğun olduğu karın, bazen, bacak ve diz içleri, bel, sırt ve boyun bölgelerine liposuction yapılarak bölgesel yağlanma giderilir. Liposuction ayrıca bazı germe ve meme küçültme ameliyatlarında da kullanılabilir.

Liposuction ile kilo verilir mi?

Liposuction popüler ve güvenli bir uygulama olmakla birlikte bir kilo verme yöntemi değildir. Kilo vermenin en etkili formülü, doktor ve diyetisyen önerileri doğrultusunda doğru bir beslenme programı ve hareketli yaşamdır. Liposuction, tüm bu önlemlere rağmen giderilemeyen ve vücut görünümünü bozan bölgesel yağ fazlalıkların giderilmesi için tercih edilmelidir. Liposuction uygulaması sonrası uygun diyet ve spor programlarının devam ettirilmesi gerekir.

Liposuction sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Liposuction uygulaması sonrası hastalar birkaç gün içinde günlük yaşamlarına geri dönebilirler. Yaklaşık iki hafta içinde de normal sportif aktivitelerine devam edebilir. Uygulama sonrası özel korseler kullanılması, iyileşme sürecini hızlandırarak vücudun daha kolay şekillenmesine yardımcı olur.

www.sukruyazar.com info@sukruyazar.com

 

 

 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..