Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '13

 
Kategori
Haber
 

Lodos ölüm ve zehirlenmelere neden oldu

Küçük kız merdivenleri yavaş, yavaş inerek alt kattaki İnci Nine’nin odasına gidip, yavaşça kapıyı açtı içeri süzüldü. Her sabah erkenden konağın üst katındaki odasından kimse görmeden iner, doğruca İnci Nine’nin yatağına giderdi. Nine ona masallar anlatır sonra ehramını örtünür dağa ot toplamaya giderdi Topladığı otları kaynatıp ilaçlar yapardı. Ama odada bir koku vardı soba sönmüştü. “Nine, İnci Nine niçin geç kaldın?  Hadi kalk güneş doğdu dağa çıkacaksın, bugün masalım da kaldı nine” bağırdı nineden ses yok, yanına gidip sarstı nine hareketsizdi. Birden ürperdi korktu avazı çıktığı kadar bağırdı: “İnci Ninem ölmüş, ninem ölmüş.” Yukarı kattan herkes indi. Geç kalınmış, 106 yaşındaki babasının ninesini Lodos vurmuş, nine sobadan çıkan gazlardan zehirlenmişti.

Lodos: Afrika’daki yüksek basınç ve Hazar Denizindeki alçak basınç sonucu oluşur. Ülkemizde Bölgeden bölgeye değişiklik gösterir. Çoğu kez kıyı kesimlerde fırtına ve yağışlara neden olur gemilerin parçalanıp batması, hava seferlerinin aksaması Lodos nedeni ile oluşur. İç kesimlerde kar ve tipiye neden olur ve felaket getirir. Aşağıdaki haberi TV haberlerinden ve basından öğrenince bu anımı anımsadım. Erzurum’un karakışında sobadan sızan gazlar 106 yaşındaki ninemizi götürmüştü. Allah rahmet eylesin. Lodos nedeni ile gerek Gaziantep’te ve gerekse Bolu ve diğer illerimizde yaşamını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerim.

NAHİDE ÇELEBİ                           

Gaziantep'te 500 kişi zehirlendi

Gaziantep’te şiddetli lodos nedeniyle sobadan sızan karbon monoksit gazından etkilenen yaklaşık 500 kişi hastanelere başvurdu.GAZİANTEP (İHA) –Gaziantep'te dün geceden bu yana süren şiddetli lodos, soba zehirlenmesi vakalarını artırdı. Kamu hastanelerine baş dönmesi, mide bulantısı, dumandan etkilenme gibi şikâyetlerle yaklaşık 500 kişi başvurdu. Oksijen verilen hastalar, müşahede altında tutuldu. Gece boyunca Dr. Ersin Devlet Hastanesi’ne başvuran 250 kişiden yaklaşık 40’ının tedavilerinin sürdüğü öğrenilirken, diğer hastaların ise yapılan tedavilerinin ardından taburcu oldukları

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..