- Kategori
- Türk Mutfağı
Lokma tatlısı tarifi
Lokma tatlısı tarifi
MALZEMELER:
1 ad. yumurta
3 çorba kaşık yoğurt
4 çorba kaşık un
1 çay kaşık karbonat
Şerbeti için;
2 su bardak toz şeker
1, 5 su bardak su
1 tatlı kaşık limon suyu
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Süslemek için;
Hindistan cevizi ve toz antep fıstık
HAZIRLANMASI:
Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatalım. Ocaktan almaya yakin limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alin ve soğumaya bırakın. Hamuru için yumurta ve yoğurdu çırpın un ve karbonat ilave edip çırpmaya devam edin. Hamurdan bir tatlı kaşık alıp orta ateşteki kızdırılmış yağa atın. Kızartma tavasının yüzeyi hamurla dolana kadar bu işlemi tekrarlayın. Kızarınca soğuk şerbete atın. Hindistan cevizi ve antep fistık ile süsleyin. Afiyet olsun