Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Lokman Hekimin Ölümsüzlük İksiri Sarımsak mı?

Lokman Hekimin Ölümsüzlük İksiri Sarımsak mı?
 

     Lokman Hekim'in ölümsüzlük iksirini buldugu ancak formülü kaybettiğine dair efsaneler mevcuttur. Formülü nasil kaybettiği ise değişik kaynaklarda degişik sekillerde anlatılır. Bir efsaneye göre içinde ölümsüzlük iksiri bulunan şişeyi köprüden geçerken düşürüp kaybetmiş, bir başka efsaneye göre ise eline yazdığı ölümsüzlük formülü yağmurda silinmiştir. Bir rivayete göre de iksir, Allah'ın emriyle Cebrail as.tarafından yok edilmiştir.Bu ölümsüzlük iksirinin sarımsak tohum olduğu rivayet edilir.(1)

     Dedem hep derdi; ‘Oğlum sarımsak antibiyotiktir.’ Günümüze baktığımızda ağız kokusu yaptığı bahanesiyle maalesef sarımsak nimetinin şifasından faydalanamıyoruz. Çevremde saçkıran rahatsızlığı yaşayan çok arkadaşım var. Berber bir arkadaşım şunu söyledi: Saçkırana şifa anlamında tek ilaç var. O da; sarımsak suyunu o bölgeye sürmek. Hakikaten doğru. Bir ara bende yaşadım saçkıranı ve hamdolsun sarımsak suyu süre süre geçti.

     Lokman, bir gün seyahate çıkıp gezerken burnuna sarımsak kokusu vurur. Bakar ki o belde sarımsakla dolu. "Bana burada ihtiyaç olmaz. Bu yerde sarımsak var. Her derde deva, ümmü şifa (şifaların anası) bir nesne." demiştir. (2)

                Kaynak

  1. http://ayseustunol.blogspot.com.tr/2013/07/hzlokman-aleyhisselam-lokman-hekim-veli.html
  2. https://www.facebook.com/notes/öz-lü-söz-ler/hz-lokman.../10150739106430702/
 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..