Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '18

 
Kategori
Fotoğraf
 

LYA Nedir

LYA Nedir
 

LYA-ABSTRACT-SOYUT


LYA SANATI: Fotoğraf görüntülerini temel alarak motif ve desen oluşturma sanatı.
 
Bu sanat photoshop çalışmalarından farklıdır. Photoshop'ta fotoğraf görüntüleri üzerinde çeşitli düzeltmeler ve değişiklikler yapılarak yeni fotoğraf görüntüleri oluşturulmaktadır. Lya sanatında fotoğraf  görüntüleri temel alınarak yepyeni Motifler ve desenler oluşturulmaktadır.
 
Bu sanatta sanatçının yorumu önem taşımaktadır. Bu sanatla doğadaki sanatın, sanatçının yorumuyla yepyeni bir görüntüyle yansıtılması amaçlanmıştır. Bu alanda daha önce yapılan bir çalışma bulunmamaktadır.
 
Çalışma örneklerim incelendiğin gerçek görüntü ile Lya sanatıyla ortaya çıkan görüntü arasında fark daha net görülecektir.
Dünyamız nice mucize görüntülerle dolu, dikkatle bakmadığımızda görmeden geçebileceğimiz nice görüntü, odaklanarak baktığımızda bizi hayran bırakır.
Lya sanatı çevremizdeki nice güzelliklere dikkat çeker.
 
Unutulmamalı ki doğamızdaki görüntüler bizim zihnimizde anlam ve hayat bulurlar biz o görüntüleri kendi bakış açımıza göre yorumlarız.
Gerçek manada somut değil soyut parçalardır. Tıpkı şiirdeki imgelerde olduğu gibi. Her yorum, yorumlayanı bağlar. Gerçekler yorumlanandan farklı olabilir
 
Toplam blog
: 10
: 300
Kayıt tarihi
: 11.09.12
 
 

Kayseri de yaşıyorum Kayseri TED Koleji mezunuyum Kendime ait iş yerim : Aps Artistic Photo Studı..