Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Maçtan sonra!

Maçtan sonra!
 

Zayıflığını gizleme çabasıdır, eğilememek, o ders alamaz, ders veririm der, bir potansiyeli varsa bile gerçekleştiremez. Böylece ülkenin kaynakları umutları, olabilecek sevinçler yerine hüzünler yaşanır.

Standartları yüksek futbolcular iyi bir "TAKIM" olabilmeleri için yeterince doğru tasarılarla yönetilemedi. Bu kadar zor yaşayan bir ülkenin kendilerine ayrılan kaynaklarını ve kendilerine yönelik beslenen hoş umutları heba etmek üzereler.

Bu ülkede en acil kurumsal yapılardan birisi denetim/ iç denetim. 5018 sayılı yasa milli takım yöneticileri ve federasyonlar için işletilmeli, hem futbol hem basketbol, hepimizin vergilerini neden bu kadar beceriksizce kullandıklarını bize izah etmeliler, dertleri nedir? Basketbol ve futboldaki gidişin sebebi nedir? Ücretleri mi maçtan önce ödenmedi, yoksa yeterince fatih terim tarafından motive edilemediler mi.:-))

Sorun zihniyet sorunu: anlamak ve öğrenmek için eğilmek, anlaşılabilir olmak için ise alabildiğine incelmek çabası içinde olmak gerekir.
Bizim koç un bildiği öğrenme ve karşılıklı etkileşime girme şekli “öğrenme sorunun kaynağı” olabilir mi?
Norveç i yenip turu geçsek te bu sorunla beraber başarılı olmamız takımın bireylerinin o maç günü tek tek yeteneklerini sergileme olanaklarına bağlı.

Bir zihniyet değişikliği zorunlu bu ülkede, her alanda olduğu gibi. Her alanda etkin olmak için anlamak önemli.
Keşke öğrenmeyi, birlikte öğrenmeyi erdem olarak gören bir koçumuz olsaydı, kendi ülkelerinde 4 gol attığımız bir takım karşısında bu hale düşmezdik..
Milli olan alanlarda ülkenin kaynakları ile sorumluluk alan bireyler kişisel hakimiyeti/ustalığı her an kolaylıkla yansıtabilen liderlerden seçilmeli.

Mahatma sağlıklı bir insanda eylem, bilgelik ve adanmışlık en önemli üç niteliktir diyor..
iyileşen insanlarda üç ortak kişisel ustalık ise diyor, savaşçı bir ruh, öğrenme ve değişme isteği, ruhsal zenginlik, lütfen iyileşiniz bu takım bizim de takımımız, gerçek potansiyeliniz bu olmamalı.. 18/10/2007
fotoraf kıbrıs 01/04/2007
 
Toplam blog
: 444
: 1284
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

MB zengin kültürel bir eksen; düşüncelerimizin buluştuğu, tartıştığımız, birbirimizi etkilediğimi..