Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '07

 
Kategori
Haber
 

Mahalle baskısı her akşam 21.30'da

Mahalle baskısı her akşam 21.30'da
 

Ana haber bültenlerinde her akşam 21.30'da evlerin ışıklarının yakıp söndürülerek PKK ve "hamilerini"protesto edilmesi için çağrıda bulunuldu.Dün akşam oturduğum Beylikdüzü bölgesinde eyleme geniş çaplı bir katılım oldu.Saat 22.00'a kadar devam eden ışıkları yakıp söndürme eylemi,ıslıklarla,alkışlarla,sloganlarla desteklendi.Yetmedi;araçlarına atlayan vatandaşların yaklaşık 200-250 kadarlık konvoy oluşturarak,korna çalarak eyleme devam ettiler.

Ülkemizin güneydoğusunda 30 yıldır devam eden örtülü bir savaşta,son şehit haberleri ile öfkesi taşma sınırına gelen vatandaşlar tepkilerini büyük olgunlukla artırarak devam etmelidir.Çözüm siyasidir;askeri çözüm de siyasilerin askerin arkasında sağlam durması ile mümkündür.

Bu karmaşa esnasında tahriklere ve oyunlara kesinlikle prim verilmemelidir.
Sessiz protestolarla bu vahşi ve kirli oyuna tepkiler gerektiği gibi verilmelidir.
Yarın "siyah giyme"eylemi de yapılacak,bu eyleme de destek olunmalıdır.

Bir karıncayı bile uydularla takip eden ABD teröristlerin kampını bulamazken,Afganistan'da "kendi teröristleri El Kaide" için mağara mağara gezerken ve gazetecileri gidip de (nasıl buluyorlarsa)Kandil'de röportaj yaparken,Rıce hanımefendi hâlâ süre isterken bizler bu olup bitenlere seyirci kalmamalıyız.

Oynanan bu oyunun figüranları,finansörleri bu ulusun dünyadaki "tek kurtuluş savaşı"veren ve bağımsızlığını bu savaştan kazandığını unutmamalıdır.
Unutmamalıdır ki;Diyarbakır'da ki,Hakkari'deki Kürt de benim kardeşimdir,Türk-Kürt kardeştir.Tıpkı lazı,çerkezi,boşnağı,tatarı gibi.Bizim bin yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşamamızın,aynı kaptan yememizin,aynı kaynaktan su içmemizin "bazı emperyal"oyunlarla bozulacağına inananlar,inanmaya devam etsinler...

Bu ulus yoktan kendini var etti,varlığını ve bağımsızlığını pençeleri ile kazıyarak aldı.Her bir karışında "Mehmet'lerin kanı"var.Şehit olan boncuk gibi gençlerimizin yasını tutarken,düşmanımıza ve ortaklarına da gereken tepkileri sade vatandaş olarak vermek için her akşam 21.30 da ışıklar yanıp sönsün.
Yarın siyah giyinelim.
Demokratik tepkileri "uydular" mutlaka kaydedecektir....
Asıl mahalle baskısı neymiş herkes görsün...
 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..