Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Makarnayla ekmek yiyene, kepek ekmeği vermek!

Makarnayla ekmek yiyene, kepek ekmeği vermek!
 

Bu diyet makarnasıymış... İnanabiliyor musunuz? Yanında ekmek ne de güzel gider haa!


Üzerinize afiyet, yemek yerken çok ekmek tüketirim. Öyle ki, makarnayı bile ekmeksiz yemem. Zaten sayfamdaki resmime bakarsanız, tatlı göbeceğimi de görürsünüz! Ah şu ekmeği icad edenin gözü kör olsun!

Misal... Diyelim ki acıktım. Karnımı doyurmak, günün en anlamlı işini yapmak için bir lokantaya girdim. Ve yemek servisinde, masaya konan ekmeği yeterli bulmadım. Ya da iştahla atıştırırken önümdekini, masadaki sepet, yemeğin sonunu getirebilecek gibi gözükmedi gözüme. Garsona derim ki: 

- Sevgili kardeşim! Rica etsem, bana biraz daha ekmek verir misin? Karşımdakinden el cevap:

- Normal mi olsun, kepekli mi abi? Siyah ekmek mi istersen, tırnaklı pide mi? Bu nakaratı her duyduğumda, düzenli olarak tepem atar. Ve başlarım yüksek sesle söylenmeye:

- Aslanım! Baksana sen bana! Bende kolay kolay doyacak bir göz var mı? O kadar yedikten sonra, normal olsa ne olur ekmek; kepekli getirsen ne fark edecek?

Kadın oturur, ha babam de babam tıkınır. Sonra da hiç istifini bozmadan seslenir:

- Biraz daha ekmek getirir misiniz? Ama kepeklisinden olsun lütfen!

Bacım! Belli ki, sen de benim gibi kolay doymayanlardansın. Yediğini bir daha yiyorsun. Öyleyse bu neyin kandırmacası? Homini gırtlak zıkkımlandıktan sonra, kepek ekmeği yesen neee, francala istesen neyi değiştireceksin? Sorsam, bi de "Rejimdeyim!,"  dersin. Allah gözünü doyursun.

İnsan; özenli beslenmeyi, sık sık spor yapmayı, düzenli uyumayı, az az ama sık sık yemeyi alışkanlık edinemedikten sonra, sırf kepekli ekmek yiyor diye kilo almayı engelleyebilir mi? Boğazından hiçbir fedakarlık yapmıyorsan, siyah ekmek hangi derdini çözebilir? Hi-iiiç! Koskocaman bir hiç işte!

Ve söyleyin o garsonlara... Masasına ikinci kez ekmek isteyenlere,"Kepekli mi, normal mi?," diye sormasınlar. Adam doymamış işte; görmüyor musun?!! Sen ekmeği getir de, nasıl olursa olsun.

Önüne geleni yiyip, sonra da kepek ekmeği istemek, züğürt tesellisi işte! Hem de en kocamanından...

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..