- Kategori
- Haber
MAKÜ öğrenci potansiyeli umut vadediyor

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ’nün), Örtülü’de kurulan kampüse taşındığı ve kentten uzaklaştırıldığı için merkez esnafının yeterli bir şekilde yararlanamadığı, ancak MAKÜ Rektörünce öğrenci potansiyelinden bu şekilde yarar sağlanabilmesi için sayısının 40-50 binlerle telaffuz edilecek bir seviyeye çıkması gerektiği ileri sürülen öğrenci potansiyeli bakımından gelecek ve umut vadettiği belirtildi. Bu kapsamda MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Âdem Korkmaz, MAKÜ öğrenci sayısının il çapında 25 bini aştığını belirtti.
14 BİN MERKEZDE, 11 BİN İLÇELERDE
Bünyesinde 7 fakülte, 6 yüksekokul, 11 MYO, 4 enstitü ve 1 konservatuar barındıran ve önümüzdeki süreçte yeni yeni bölümler açılacağı bildirilen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ’nün), Örtülü’de kurulan kampüse taşındığı ve kentten uzaklaştırıldığı için merkez esnafının yeterli bir şekilde yararlanamadığı, ancak MAKÜ Rektörünce öğrenci potansiyelinden bu şekilde yarar sağlanabilmesi için sayısının 40-50 binlerle telaffuz edilecek bir seviyeye çıkması gerektiği ileri sürülen öğrenci potansiyeli bakımından gelecek ve umut vadettiği belirtildi. Bu kapsamda MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Âdem Korkmaz, MAKÜ öğrenci sayısının il çapında 25 bini aştığını belirtti. Bu sayının 14 bin 110 öğrencinin merkezde, 10 bin 937 öğrencinin ise ilçelerdeki birimlerde bulunduğunu ifade etti.
ULUSLARARASI BİR ÜNİVERSİTE OLMA YOLUNDA BÜYÜK ADIMLAR
Yerli ve yabancı birçok üniversiteyle ortak çalışma yürüttüğü belirtilen MAKÜ’de Erasmus Değişim Programı kapsamında 557 öğrenci, 255 personelin Avrupa’nın farklı üniversitelerine gönderildiğini belirten Rektör Korkmaz, yurt dışından gelen öğrenci sayısının 62, personel sayısının ise 70 olduğunu ifade ederek, Mevlana Değişim Programı kapsamında 32 farklı ülke ve 134 yabancı uyruklu öğrenci barındırdıklarını söyledi.