Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '15

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Malezya

Malezya
 

Batu Cave


1.gün

Yine bu yazı tatil yapmadan, İzmir'de yaşamanın getirdiği avantajla hafta sonları tatilleriyle geçiştirdim

Zira uzun tatilleri planlamak gerekiyor. Uzun tatilleri bir de yer değiştirerek yapmayı becerebilirseniz çok daha keyiflioluyor. İşte bu yüzden bir yıl önceden bunun için tatil planımı Kasım ayı için yapmıştımbile. Kendime ayırdığım 17 günlük tatili, Malezya, Vietnam ve Kamboçya'da geçirecektim. Daha güzel ne olabilir ki.

12.11.2014 sabahı erken kalkıp krep yaparak oğlum Ali Ege Tokuş'un sabah kahvaltısını yaptırarak onu okuluna yolcu ettim. Yolcu etmeden önce oğlum da ben de 17 gün özlem içinde olacağımızın bilinciyle birbirimize sıkıca sarıldık, onu koklayıp öptüm.

Bir gece evvelden hazırladığım valizimi, fotoğraf makinaları mı ve sırt çantamı alıp uçak kalkış saatinden 45 dakika önce havaalanına gittim. Ancak yolda biraz tedirgindim, zira İzmir'i sis basmıştı. Uçağım diğer uçaklar gibi zamanında kalkamadı. Nitekim sis yüzünden geciken üç uçak birleştirildi valizler hangi uçağa kondu bilmiyorum iki uçak aynı anda kaktı ve İstanbul’a 13.45 de inebildik. Ama valizlerin gecikmesi nedeniyle 15.00 da dış hatlardan kalkacak Malezya uçağımıkaçıracağımı fark edince, valizim için havayolu firmasına tutanak tutturup, gezimize İstanbul'dan katılan arkadaşların havayolu firma yetkilileriyle görüşüp uçağı bekletmeleri ve hızlı geçişlerindesağlanmasına bağlı olarak valizsiz uçağa bindim. Fotoğraf makinalarım, kitaplarım, gözlüğüm ve pasaportum... Hepsi bu. Maceralı bu başlangıç, maceralı ve keyifli gezinin habercisiydi..

İstanbul Atatürk Havalimanı dışhatlar terminali Malezya havayollarında birlikte geziyi gerçekleştireceğimiz bir kısım arkadaşlarla buluşup tanıştım.  Yaklaşık 10 saat süren direk uçuşsonrasında yerel saat ile saat 06.25’de Kuala Lumpur Uluslararası havalimanına vardık. Malezya yerel saati Türkiye yerel saatinden 6 saat ileridedir. Pasaport ve gümrük işlemleri sonrasında bizi bekleyen aracımızla yeni başkent diye anılan Putra Jaya'yıulaştık. Malezya idare edildiği bu alanda saray ve hükümet binaları bu yeni yerleşim merkezinde konuşlandırılmış ve yine bu bölgedeki Putra Jaya gölükenarında 33 dereceye ulaşmış sıcaklıkta öğle yemeğini yedik. 15 cm boyundaki Jumbo karidesler görsel olarak güzeldi ama bizim küçük mavi karidesimizin tadını aratır konumdaydı.

Göl kenarındaki yemek ve dinlenme sonrasında muhteşem Putra Cami, hükumet binalarını görmek gerekiyor.

Ülkenin en büyük geliri petrolden geliyor..Güneydoğu Asya'nın en büyük açık hava kuşparkıve botanik bahçesine gittik. Hava uyarıldığı gibi botanik bahçesine girdiğimizde kapandı ve birden yağmur yağmaya başladı. Gün içinde 10 ile 20 dakika arasında yağan bu tür yağmurlar aşırı sıcaklığı biraz da olsa yumuşatıyor.

Çin mahallesinde bulunan otelimize yerleşiyor ve dinleniyoruz. Akşam yerel müzikler ve danslar eşliğinde kültür gecesine katılıp, yerel mutfakları tadına vardık.

Günü her bakımdan yoğun bir şekilde tamamladıktan sonra yorulmuş bir vaziyette otelimize giderek günü tamamlamış olduk.

14 Kasım 2014 / 2.Gün:Sabah kahvaltısı sonrası Hindular için önemli bir ibadet yeri olan ve Lord Murugan'a adanmış Batu Cave (Mağara) ziyareti yapmak üzere otelden ayrılıyoruz. Mağaranın girişindeki Buda heykeli büyüklüğü ile görülmeye değer yapıda.

Mağaraya çıkmak için 272 basamak tırmanmanız gerekmektedir. Hindular mağaradaki ibadethaneye çıplak ayakla giderken yanlarında götürdükleri yiyecekleri koruma altına almazlarsa özellikle muzlara maymunlar atak yapıp çalıyorlar. Diğer bir çok kutsal anlamdaki alanlarda turistlerin spor ayakkabı ile gezmesine izin veriyorlar.

Mağaralar bu bölgede oldukça yoğun ve mümkünse hepsini gezmek gerekiyor çünkü her mağaranın içi ayrı bir gizem ve güzellikte.

Öğle yemeğini Hint restoranında yedikten sonra Kuala Lumpur şehir turuna çıkıyoruz. Bu gezimizde Adalet Sarayı, Central Market, China Town, Mardeka Meydanı, Kraliyet sarayı, KL kulesi, Ulusal Cami ve Petronas ikiz Kuleleri gibi başkentin önemli yerlerini yarım güne sığdırılarak keyifli bir şekilde gezdik.

kKuala Lumpur den 06.15 uçağı ile Vietnam’ın başkenti Hanoi'ye uçuyoruz.

KL çıkışta sıkı denetim var. Vietnam vizesinde ismim doğru yazılmasına rağmen pasaportumdaki bir numara yanlış diye havayolu şirketi sorup soruşturup ondan sonra onay verdi. 

Esasen 2009 yılına kadar vizede yokmuş, sağ olsun bazı cambaz Türk’ler simdi saymayayım birçok kötü eylemlerde bulununca vize uygulaması gelmiş. Adımızı kötüye çıkardı. Yeşil pasaporta vize uygulaması yok ama polis vizesi var. Sonuçta yine vize var. Vietnam’a tek olarak turist olarak gidemezsiniz. Türk konsolosluğu başvuruyu kabul bile etmiyor. Sadece 3 acenteye onay vermiş, buralardan başvuru yaparsanız gidebilirsiniz. Sadece iş adamları tek olarak vize alıp gidebiliyor. Yeri gelmişken bahsedeyim, Laos aynı nedenle diplomatik pasaporta bile vize uyguluyor, Tayland’a da yakında vize uygulaması gelirse şaşmayalım. Bu konu içler acısı ne yazık ki Dünyanın bir çok ülkesinde bu imaj yerleşmiş. Neyse bu konu başlı başına ele alınması gereken bir konu.Ogün akşam uçağı ile valizim geldi ve sabah sekizde valizim odamdaydı.

Mutlu buluşma..

 
Toplam blog
: 25
: 400
Kayıt tarihi
: 20.01.12
 
 

1958 doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi babamın subay olması nedeniyle İzmir, Ayancık, Anka..