Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '16

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Maltıhalı aş

Maltıhalı aş
 

İnternetten Alıntı


1,5  Su bardağı kırmızı mercimek
1  Su bardağı pilavlık bulgur
1,5  Yemek kaşığı domates salçası
1/2  Yemek kaşığı biber salçası
1  Tatlı kaşığı pul biber 
1  Tatlı kaşığı tuz
2  Orta boy kuru soğan
100 ml  Sıvı yağ
 
Mercimeği yıkayıp 5 bardak su ilave ederek haşlayın, kaynadıktan sonra köpüklerini alın. Bulguru ilave edin ve yumuşacık bir kıvam edinceye kadar pişirin, yani tabiri caizse, sulu, cıvık pilav. Daha sonra pilavın içine; Domates, biber salçası ve tuzu ilave edin, tencereyi ocaktan 5 dakika sonra indirin..Tavaya sıvı yağı koyun, soğanı küçük olarak doğrayıp kızgın yağın içinde pembeleşinceye kadar kavurun, altını kapatırken de kırmızı biberi ilave edip pilavın yüzüne dökün.
 
Pilav yumuşak kıvamda ( cıvık ) olmalı, ana ilkesi bu.. Mercimeği piştikten sonra, bulgurun pilava dönüşmesi sadece 10 dakika.. Sadece mutfakta oyalanın, bu süre pilavınızı size mükemmel sunacaktır.. Turşu, tere, turp ve ayran, tercih sizlerin.. Afiyet olsun, sevgilerimle..
 
Dip not: Tencerenin kapağını kapatmayın, mercimeğin içine bir çimdik tuz ve kırmızı biber, bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin ki köpürüp taşmasın.. 
 
 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..