Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '12

 
Kategori
Sanat Eğitimi
 

Manavgat’ta tiyatroya bakış açısı

Tiyatro, sahnede, seyirciler önünde gerçekleştirilen, insanın insana insanca anlatıldığı bir sanattır. İnsan hayatını konu alır yani bir bakıma hayatın aynasıdır. Tiyatro, birçok yönüyle diğer sanatlardan ayrılır. Yazı sanatı, okunmak için yazılırken tiyatro sanatı, oynanmak için yazılır.

Ortaokul yıllarında başlayan tiyatro serüvenim 2005 yılında Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı Helikopter adlı tiyatro oyunuyla başladı. Manavgat halkının huzurunda kısıtlı şartlar altında tiyatro oyunlarımızı seyircilere sunmaya çalıyorduk. Manavgat halkının tiyatroya ilgisi o yıllarda pek olmasa da oynadığımız oyunlar alkış alıyordu. Tiyatro oyuncuları olarak bizler günlerce hatta aylarca çalıştığımız oyun provalarının ardından Manavgat halkı tarafından takdir edildiğimizde, tiyatroya ve sanata bağlı hale gelmemizi sağladı. Günümüz şartlarında yetişen gençlerimize ve çocuklarımıza tiyatronun güzelliklerinden ve onlara birçok şey katacağını düşünerek tiyatronun önemini doğru bir şekilde aktarmamız gerekiyor. Çünkü tiyatroda, yetenek ve başarı gibi ayrılmaz önemli iki unsur vardır. Herkes bir dizide oynayabilir, bir reklam filmi çekebilir ama tiyatrocu olamaz. Televizyonda reyting gibi kaygılar varken, bir tiyatro oyununda böyle bir kaygı bulunmazhttp://www.forumalev.net/images/smilies/nokta.gif Çünkü tiyatro, bir tercih meselesidirhttp://www.forumalev.net/images/smilies/nokta.gif Şu günlerde tiyatronun televizyona taşınmaya çalışıldığını görmekteyizhttp://www.forumalev.net/images/smilies/nokta.gif Bu, tiyatro severler adına çok güzel bir durumdur. Fakat televizyorda yayınlanan ve çocukların gelişimine katkıda bulanamayacağı gibi aksine çocuklarımıza zarar verecek programlardan ve tv dizilerinden uzak tutarak çocuklarımıza kaliteli yapımlar izlettirmeli ve mutlaka tiyatro oyunu olduğu zamanlarda çocuklarımıza tiyatroyu izletmeli ve sevdirmeliyiz. Çünkü tiyatro, insanlık için önemli bir sanattır. Küçük yaşlarda tiyatro eğitimine başlayan çocuk, yıllar sonra yaşadğı şehirde tiyatro olmadığı takdirde mutlaka tiyatro yapmak isteyecektir. Bununla ilgli Manavgat Gençlik Merkezinin çocuk tiyatrosuna verdiği önem kaçınılmazdır. Manavgat’ta Kültür Merkezi olmamasına rağmen hem gençlerin hem de çocukların tiyatroya sevgisi son zamanlarda yapılan etkinlikler çerçevesinde başardıkları projeler Manavgat halkı tarafından beğeniyle izlenmiştir. Manavgat’ta kısa zamanda yapılacak donanımlı bir Kültür Merkezi Manavgat’ın geleceği açısından çok önemli bir yer edinecektir. Bu konuyla ilgili yetkililerin hızlı bir şekilde çalıştıklarını biliyoruz fakat şuan ki zor şartlarda çok güzel projelere imza atan  genç ve çocuk tiyatrosundaki arkadaşlarımızın emeklerine sahip çıkılması hem Manavgat için hem de tiyatro severler için yapılması gereken ilk adımdır.

 

Manavgat’ta tiyatro artık, şehrin ayrılmaz bir parçasıdırhttp://www.forumalev.net/images/smilies/nokta.gif Konuşma, yazma ve müziğin bir araya geldiği bir sanattırhttp://www.forumalev.net/images/smilies/nokta.gif Güzel sanatlar içerisinde en ilgi çekici ve görsel bir daldırhttp://www.forumalev.net/images/smilies/nokta.gif Tiyatroya hak ettiği değeri vermek gerekir.  Unutmamak gerekir ki, tiyatro toplumun aynasıdır.

 
Toplam blog
: 20
: 434
Kayıt tarihi
: 21.05.12
 
 

Antalya Manavgat'ta yaşıyorum. Amatör olarak tiyatro oyunculuğu yapıyorum ve yerel bir gazetede h..