Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '12

 
Kategori
Deneme
 

Hayat bayram olsa

Sarsılmış ama yıkılmamış bir sistemin olduğu ülkemizde demokrasi ve özgürlük kavramlarını bir türlü sindirememiş kişiler şu günlerde herhangi bir bağımsız sanat kurumunun olmasını engellemeye çalışıyorlar. Özgürlüğümüz sallanırken bizler hala sağ - sol kavgasıyla cepheleşmekten birbirimizden intikam almak güdüsüyle sinsi saldırılarda bulunmaktan; birbirimiz üzerinde oyunlar oynamaktan vazgeçmedikçe kaybetmeye mahkûmuz.

Bunun nedeni çok açık, çünkü hiçbirimiz birbirimizin farklı düşüncelerini kabullenemiyoruz ve farklı bakış açılarından bakmak yerine kendi bildiğimizin doğru olduğunu savunmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Hâlbuki bir arada yaşamak varken ve tartıştığımız konuların farklı fikirler üzerinden zenginleştirmemiz gerekirken bunları yapmıyoruz, içimizde yaşadığımız çatışmayı karşımızdakine yansıtıyoruz tabi ki bu durum bir nefret duygusundan kaynaklanıyor. Karşı çıktığımız düşünme ve yaşama biçimleri ortadan kalksa bundan dolayı bir vicdan azabı ya da suçluluk duyacağımızı zannetmiyorum. Tarih boyunca kardeş çocukları sağcı solcu diye ayıranlar şimdilerde farklı ortamlar hazırlayarak ülkeyi bir kaosun içine sürüklemeye çalışıyorlar işte bu durumda yapmamız gereken, zamanında özgürlük ve tam bağımsız bir ülke isteyen gençlerimize sahip çıkamadığımız bir gerçek, bu olayların tekrar yaşanmaması için gençlerden önce çocuklarımıza farklı bakış açılarından bakmayı, empati kurmayı ve ülkemize faydalı bireyler olmayı öğretirsek karanlıklardan aydınlıklara çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bana göre bunları yapmadığımız takdirde zamanında olduğu gibi gençler yine kavgaya devam edecekler!

Tüm bu olumsuzluklara rağmen geçen hafta Manavgat Gençlik Merkezinin çocuk tiyatro grubu tarafından Aziz Nesin’in Pırtlatan Bal isimli müzikal tiyatro oyunu tiyatro severler tarafından ilgiyle izlenmesi ve çocukların mutluluğu günün en güzel göstergesiydi. Aylarca hazırlandılar ve heyecanla sahneye çıkıp oyunlarını başarılı bir şekilde tiyatro severlere izleten bu çocuklar oyunun sonunda Hayat Bayram Olsa şarkısıyla doyasıya dans edip gelecek bizleriz mesajını en güzel şekilde anlattılar ve bizlere herşeyi unutturup; sevginin, dostluğun ve kardeşliğin olduğunu hatırlatıp bizlere örnek olan bu çocuklar aslında hepimizden büyük olduklarını bir kez daha gösterip büyüklere ders verdiler.

 
Toplam blog
: 20
: 434
Kayıt tarihi
: 21.05.12
 
 

Antalya Manavgat'ta yaşıyorum. Amatör olarak tiyatro oyunculuğu yapıyorum ve yerel bir gazetede h..