Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Mancini neler söylüyor? O bir TD mi yoksa onun işi konuşmak mı?

Mancini, GS ye bir hoş olmayan işler sonucu TD oldu. Başkan Ünal Aysal ve onun futboldan çok iyi anlayan danışmanları FTerim'i istemiyordu. Onlar GS yi daha keyifle yönetebilmek için FTerim'den kurtulmak istediklerinden sağa sola, yada kulüp tarihine ve etik değerlerine bakmadan gönderdiler. FTerim yerine sıradan bir adam getirilemezdi. Ama Mancini'den daha kötüsünü bulamazlardı. Başkan ve onun futboldan iyi anlayan danışmanları yada hayatları boyunca futbol topuna vumamış insanlar ve seçimleri. Bu sezon bittiğinde nasıl hesap verecekler merak ederim.

Mancini, FTerim yarısı olamaz. Kariyerinde başarısızlıktan başkası yoktur. Kurulmuş hazır takımlar ile başarılar yaşaması ve sonrasında yaşadığı hüsran. Çok büyük paralar harcayarak az işler Mancini kariyeridir.

Mancini geldiğinde 2013 Eylül sonlarında kaybedilen Akhisar maçı sonunda FB yi Kadıköy'de yeneriz diyordu. Ardından CL de tur geçilemez kehaneti gösteriyordu. Şimdi ise 11 puan fark önemli değil kapatırız diyor. Bütün söyledikler ters çıktı ama o hala konuşuyor.

Burası Türkiye, evet spor ailesi zayıf ama bütün Türkiye de bu değil ki. Ucuz vaatler ile insanları kandırdığını sanmak Manicini için parayı cebe atmak iyi bir yol olduğu anlaşılıyor. Ancak bu başarılı işadamı futboldan anlamayan başkanın dahi izin vermeyeceği bir durum olmalıdır. Görev süresi içinde nasıl bir ortak yol kullanacaklar göreceğiz.

Mancini CL turu geçildikten sonra " takımıma güveniyorum taraftarımız da bana ve başkana güvensin " diye konuşuyordu. Taraftar ne yapacağını bilmez ya. Aklınca onlara ne yapmaları gerektiğini öğretiyor.

Mancini ile  başkan ve onun futboldan anlayan danışmanlarının aralarındaki muhabbet pek katmerli anlaşılan. Biz başkanın değerlerini FTerim'e karşı gördük Mancini için nasıl davranacağını da göreceğiz. Dünya kulübü olma hedefindeki GS ın bu ekip ile ileri gitmesi söz konusu değil. İşte ligde yarı olmadan 11 puan fark yediler lig bitimine doğru bu 20 puanların üzerine çıkacaktır. 

Bu anlamda konuşurken ve çalışırken Mancini'nin daha dikkatli olması gerektiğini sürekli söylemek gereği olmamalı. GS bir büyük kulüptür. Onun negatif katkılarına rağmen CL de ikinci turuda görmüştür. Kelimeler ile oynayarak taraftara şirin görünmek yerine işinin gereklerini yerine getirecek şekilde çalışmalıdır. Takım içinde gruplaşma ve huzursuzluk yaratacak işler yapmak yerine adil ve acımasız rekabet ortamı yaratmaktan başka bir işi olamaz TD lük yapan insanın. 

Mancini üç yıllık anlaşma yapmış. Bu anlaşma gereği bir kamyon euro hesabına yatıracak. Bu paranın karşılığını vermek onun birikimindeki bir spor adamı için çok zor olmamalı. Mancini konuşmak ve başkanı korumak yerine takımı ile ilgilenmeli. Ahpap çavuş ilişkileri spor gündeminde değerli olabilir ama bu işler başarı getirmez.

Mancini yabancı oyuncu konusunda düşüncelerini anlatıyor. Takımı ile ilgili konuştukları ne kadar tutarlı ya yabancı oyuncu konusunda ne kadar tutarlı olacak. Üstelik bu konuda TD lerin fikri hiç önemli değil Mancini ne düşünüyor daha çok önemli değil. Onun odaklanacağı takımı transfer olmamalı. Mancini ile ilgili bir konu olsada onun katılımı ile değişecek bir şey yok. Biz Türkiye'nin ne olduğunuda olmadığınıda biliyoruz. Türkiye'de 21 milyon genç varken bu kadar yabancı oyuncuya ihtiyacımız yok. Biz Mancini için ödenen paralara karışamayız her ne kadar paralarını biz ödesek de ama yabancı sayısının artması bu ülkeye zarar vermektedir. Bu ülke insanının bu kadar çok işe ve kaynağa  ihtiyacı varken neden yabancılara para vereceğiz.

Bir başka önemli durum 2000 de HS süper kupa aldığında yada milli takım 2002 yılında yada 2008 yılında başarılar kazandığında bu kadar çok yabancı varmıydı? Mancini anlaşılan danışmanları dinliyor. Bunun yerine işine odaklansa, geçmişe ve dünyaya bakmayı öğrense yada daha önemlisi yaptığı işi bilerek ve bu işin hakkını vermeye çalışarak yaşasa kazandığı paranın hakkını verebilir.

Burası bir muz cumhuriyeti değildir.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..