- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mantar sote

Et yemeklerinin yanında yapılabilecek en kolay ve lezzetli sebze yemeklerinden biri de mantar sotedir. Mantarların içine hiçbir sebze karıştırmadan da pişirebilirsiniz. O zaman mantarın kendine has aromasını daha çok hissedersiniz.
Mantarları bazı kişiler yıkamadan yemeğini yaparlar ama benim yıkamadan içime sinmediği için mantarları yıkıyorum ve kağıt havlu ile kuruluyorum. Tavada yanmasın diye çok az bir su koyuyorum ve kaşıkla karıştıra karıştıra pişirdiğim için lezzetinden bir şey kaybolmuyor. Mantarlar piştikten sonra kalan suyunu mantarların üzerine veya pişen et yemeğinin üzerine tekrar döküyorum
Malzemeler:
400 veya 500 gram mantar
1 çay kaşığı tuz (arzuya göre artırabilirsiniz)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber yoksa kırmızı pul biber(acılı olursa daha lezzetli olur)
Tavanın dibini kaplayacak kadar zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Zeytinyağı(Teflon tavanın dibini kaplayacak kadar)
Yapılışı:
Mantarlar yıkanır ve üzerinde siyah noktalar varsa sıyrılır. Renkleri kararmasın diye bir limon suyu sıkılmış suda bir dakika bekletilir. Yıkanan mantarlar kağıt havlu veya bir bezle kurulanır.
Mantarlar birkaç parçaya kesilir, parçaların büyüklüğü sizin arzunuza kalmış. Doğranmış mantarlar dibi yağlanmış ve ısıtılmış teflon tavaya atılır, hemen alt üst edilir.
Tuzu ve baharatları konulur küçük kahve fincanı ile ılık su ilave edilerek tahta bir kaşıkla, karıştıra karıştıra pişirilir. Mantarlar yumuşadığı zaman ocağın altı kapatılır ve tavanın üzerine bir kapak kapatılarak mantarlar biraz demlenmeye bırakılır.
5-10 dakika sonra mantarlar servise hazırdır.
Afiyet olsun, sevgiyle kalın.