Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Mantarlı torik balığı nasıl yapılır

Mantarlı torik balığı nasıl yapılır
 

harika bir öğlen yemeği


Torik balığ halka halka (takoz şeklinde) kesilir. Tatlı su altında kanından iyice temizlenir. Ardından süzgeçte 10 dakika bekletilerek süzülür ve az unlanarak önü ve arkası bir miktar zeytin yağında tavada pişiriniz. Ardından fırın tepsisine diziniz, mantarlarıda güzelce yıkayıp kuş başı şeklinde doğrayınız ve onları da balıkların aralarına serpiştiriniz.

Ayrı bir yerde ise; 3 su barda suya 1, 5 çorba kaşığı tepeleme un koyunuz, içine yarım limon sıkınız, canınız ekşi istiyorsa 1 limon sıkabilirsiniz.

Ardından, 3-4 diş sarımsağı bir miktar tuzla eziniz ve bunu su karışımına ilave ediniz. Ardından da çok az sıvı zeytin yağını 2 yemek kaşığı kadar ilave ediniz, ve bu karışımı mantarlı balıgın üzerine dökünüz. Önceden 200 derecede kızdırılımış fırında 15 dakika pişiriniz ve ardından da servis yapınız. Afiyet bal olsun, yarasın...

Not: Tavada balığı kızartırken bez eldiven kullanınız ki, eliniz yanmasın.
Un olarak, beyaz un kullanınız.

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..