- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Mantarlı torik balığı nasıl yapılır

harika bir öğlen yemeği
Torik balığ halka halka (takoz şeklinde) kesilir. Tatlı su altında kanından iyice temizlenir. Ardından süzgeçte 10 dakika bekletilerek süzülür ve az unlanarak önü ve arkası bir miktar zeytin yağında tavada pişiriniz. Ardından fırın tepsisine diziniz, mantarlarıda güzelce yıkayıp kuş başı şeklinde doğrayınız ve onları da balıkların aralarına serpiştiriniz.
Ayrı bir yerde ise; 3 su barda suya 1, 5 çorba kaşığı tepeleme un koyunuz, içine yarım limon sıkınız, canınız ekşi istiyorsa 1 limon sıkabilirsiniz.
Ardından, 3-4 diş sarımsağı bir miktar tuzla eziniz ve bunu su karışımına ilave ediniz. Ardından da çok az sıvı zeytin yağını 2 yemek kaşığı kadar ilave ediniz, ve bu karışımı mantarlı balıgın üzerine dökünüz. Önceden 200 derecede kızdırılımış fırında 15 dakika pişiriniz ve ardından da servis yapınız. Afiyet bal olsun, yarasın...
Not: Tavada balığı kızartırken bez eldiven kullanınız ki, eliniz yanmasın.
Un olarak, beyaz un kullanınız.