- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mantarlı zeytin turşusu

Malzeme: 1,5 kilo mantar, tuz,450 gr yeşil zeytin, 5 diş sarımsak,1 tatlı kaşığı kekik, 3 defne yaprağı, 300 gr soğan, yarım çay bardağı sirke.
Hazırlanışı: Mantarları temizledikten sonra biraz tuzlu suyun içinde 5 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Daha sonra bu suyu tekrar suyla dörte bir litre çoğaltın. Mantarları, zeytinleri, dilim dilim kesilmiş olan sarımsağı, kekik, defne yaprağı ve soğan dilimlerini kavanoza doldurun. Sirkeyle'de mantar suyunu karıştırın ve kaynatın. Bu karışımı daha sonra sıcak olarak mantarların üzerine dökün ve kavanozlararın ağzını sıkıca kapatın. Böylece iki hafta kadar dinlendirin. (6 ay dayanır) Afiyet olsun.