- Kategori
- Yemek - Mutfak
Marmelatlı Kurabiye

Malzemeler
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket damla sakızı
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için marmelat (ben armut pekmezi kullandım)
Yapılışı
Pudra şekeri ve yağ iyice yoğrulur. Azar azar un ilave edilir. Toz haline getirilmiş damla sakızı eklenir. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan hamur elde edilir.
Hamur ikiye bölünür merdane ile biskivü inceliğinde açılır. Su bardağı ile 15 tane hamur keslir ve unlanmış tepsiye dizilir. Diğer 15 yuvarlak bardakla kesilir. Bunların ortası kola kapağıyla delinerek çıkartılır. 170 derece fırında pembeleşmeden çıkartılır. Soğuması beklenir. Delik olmayan kurabiyelerin arasına istenilen marmelat sürülür. Delik olanların üzerine pudra şekeri elenir. Marmelatlıların üzerine pudra şekerli olanlar yerleştirilir. Basit ve leziz kurabiyemiz servise hazırdır. Afiyet olsun..
Sayın Necip Köni bana yine kızacak bunun şekersizi yokmuydu diye ama ne yapalım acısı olmuyor abi adı üzerinde marmelatlı kurabiye...
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket damla sakızı
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için marmelat (ben armut pekmezi kullandım)
Yapılışı
Pudra şekeri ve yağ iyice yoğrulur. Azar azar un ilave edilir. Toz haline getirilmiş damla sakızı eklenir. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan hamur elde edilir.
Hamur ikiye bölünür merdane ile biskivü inceliğinde açılır. Su bardağı ile 15 tane hamur keslir ve unlanmış tepsiye dizilir. Diğer 15 yuvarlak bardakla kesilir. Bunların ortası kola kapağıyla delinerek çıkartılır. 170 derece fırında pembeleşmeden çıkartılır. Soğuması beklenir. Delik olmayan kurabiyelerin arasına istenilen marmelat sürülür. Delik olanların üzerine pudra şekeri elenir. Marmelatlıların üzerine pudra şekerli olanlar yerleştirilir. Basit ve leziz kurabiyemiz servise hazırdır. Afiyet olsun..
Sayın Necip Köni bana yine kızacak bunun şekersizi yokmuydu diye ama ne yapalım acısı olmuyor abi adı üzerinde marmelatlı kurabiye...