Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Mart ayı pozitif düşüncesi "Daha iyi bir dünya yaratma gücüne sahipsiniz"

Çoğunlukla, haberleri televizyonda izlerken, radyoda dinlerken, gazetelerden okurken veya İnternet üzerinden takip ederken, gerek doğadan gerekse insanlardan kaynaklanan felaketlerden bahsedildiğini duyar ve endişe duyarız.


Herkes olayların akışını değiştirebilir

Çoğunlukla, bu gibi durumlarda, üzüntümüzün kaynağı söz konusu dramatik durumun ciddiyetinden değil, bazı insanların diğer insanlara, hayvanlara ve doğaya gösterebildikleri acımasızlıktır. Üstelik, çoğunlukla, kendimizi çaresiz hissederiz ve hiçbir şeyi değiştiremeyeceğimiz kanaatine varırız.

Oysa öyle değil; çünkü biz hepimiz, çok yüksek geliriniz olmasa da, mütevazı bir yaşam sürseniz de, cumhurbaşkanı veya milyarder olmasanız da, siz de dâhil, daha iyi bir dünya yaratma gücüne sahibiz.

Herkes kendi seviyesinde, adil, iyi ve yapıcı eylemler, sözler ve düşünceler ile olayların akışını değiştirebilir.

Dünyayı daha iyi kılmak, para, şans, iktidar meselesi değildir. İyi niyete bağlıdır. Sıfırdan bir yerlere gelen büyük insanlar, bu düşünce yapısını benimseyerek büyük işler gerçekleştirdiler. Başlangıçta mütevazı koşullara sahip olsalar da, örneğin Gandhi gibi, yaşamları tevazu, iyilik ve şiddet karşıtlığına birer örnek oldu.

Merak etmeyin: Dünyayı değiştirmek için Gandhi olmanız gerekmiyor, kendiniz olun yeter. Bunun için içinizdeki iyi ve ilerleme sağlayacak olanı mümkün olduğunca sık ifade edin.

Zaman kayıplarından, olumlu bir anlamı olmayan boş laflardan kaçının. Dünyayı yapıcı bir şekilde etkilemek için her fırsatta pozitif düşüncelerin muhteşem gücünü kullanın.

Böylece, çevrenizde pozitif titreşimler oluşturarak kendiniz ve çevrenizdekilere yardım edersiniz. Bu pozitif titreşimler, para, aşk, şans, tüm arzuların gerçekleşmesi gibi tüm alanlarda istediklerinizi size doğru çekecektir. İyilik İyiliği çeker. Bundan umduğunuzdan çok daha fazla fayda göreceksiniz.

 
Toplam blog
: 16
: 185
Kayıt tarihi
: 01.09.15
 
 

1967 yılında Muğla Dalaman ilçesinde dünyaya geldim, ilk ve Orta Eğitimimi Dalaman ilcesinde, Lis..