Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '08

 
Kategori
Sınavlar
 

Matematiği yapamıyorum

Aslında hepiniz bütün dersleri yapabilecek zekaya sahipsiniz, ancak bazılarınız yapabileceğiniz inancına sahip değilsiniz. Fillerin eğitiminde kullanılan bir yöntem vardır. Daha fil yavruyken ayağına koparamayacağı kalınlıkta zincirler bağlarlar. Yavru fil her adım atışında kocaman zincirin etkisindedir ve asla kurtulamaz. Aradan yıllar geçtiğinde fil büyüyüp zincirleri koparabilecek güce ulaştığında da bir adım bile atmaz çünkü o zincirden kurtulamayacağını düşünmektedir.

Pireler 20 santim zıplarlar. Pireleri10 cm’ lik üstü açık bir kutuya hapsetmek istiyorlar pireyi kutuya atıp üzerini bir cam bölmeyle kapatıyorlar. Pire tabiî ki 9cm zıplamaya başlıyor. Belli bir süre sonunda cam, kutunun üzerinden kaldırılıyor. Pire normalde 20cm zıplayabildiği halde 10 cm’lik kutudan asla çıkamıyor.
Aslında hepiniz bütün dersleri yapabilecek zekaya sahipsiniz, ancak bazılarınız yapabileceğiniz inancına sahip değilsiniz. İnanç o kadar etkili ki…

Ülkenin birisinde idam cezasına çarptırılan bir adam varmış. Bilim adamları gerekli izinleri aldıktan sonra infazı yapacak adama bir sıvı enjekte edilme üzere enjektör veriyorlar. İnfaz gerçekleşiyor. İğneyi yapıyorlar ve mahkum ölüyor. Otopsi sonucu zehirlenerek öldü. İğnenin içindeki sıvının adı, su…Adam o sıvının zehir olduğuna o kadar inanmış ki…

Aslında hepiniz bütün dersleri yapabilecek zekaya sahipsiniz, ancak bazılarınız yapabileceğiniz inancına sahip değilsiniz.


İnancınızı değiştirirseniz sonucu değiştirmiş olursunuz……

 
Toplam blog
: 15
: 1109
Kayıt tarihi
: 01.03.08
 
 

Dershanede rehber öğretmenim. Tokatlıyım...