- Kategori
- Bilgisayar
Mavi Bilgisayar Shut Down
Ankaranın büyük teknoloji mağazalarından Mavi Bilgisayar gece yarısı apar topar bütün mağazalarını ve depolarını boşaltmış. Kepenklerini indirmiş durumda. Web Sayfalarını da kapatmışlar. Sayfa açılışında kısa mesaj yer alıyor ve müşterilerden problemleri ile ilgili olarak mail atmaları istenmiş. Çok sayıda alacaklısının da olduğu söyleniyor.
Firmanın bütün mağazalarını ve depolarını bir gecede boşaltması yağma ihtimaline karşı alınmış bir önlem olabilir.
Şirket fazla stoklar yaparak belirli tarihlerde şok indirimler ile kampanyalar yapıyordu. Çok uygun fiyatlara teknolojik ürünler satıyordu. İnternet ortamından da havale veya kredi kartı ile alışveriş yapılabiliyordu.
Şirketin çok sayıda çalışanı da işsizler ordusuna katılmış durumdalar. Sabah işyerlerine gittiklerinde durumdan haberdar olan çalışanların tazminatlarının, maaşlarının, primlerinin ödenip ödenmediği konusunda net bir bilgi yok. Mavi Bilgisayar resmi olarak iflasını açıklamadı ama piyasadan böyle apar topar çekilmesi ve çok sayıda çalışanının işsiz kalması kamuoyunun pek ilgisini çekmedi anlaşılan. Malesef bir tek gazetede, televizyonda Mavi Bilgisayar'ın bu durumu ile ilgili küçük bir haber bulamazsınız.
Piyasada faaliyet gösteren bu sektördeki diğer firmalar da birer birer kapanma tehlikesi içerisindeler. Umarım yerli firmalar ayakta kalırlar.
Mavi Bilgisayar'ın kepenk kapatmasıyla birçok müşteri de mağdur duruma düşmüş olmalı. Teknik servise verilen bilgisayarlar, peşin para ile satın alınıp teslimatı sonra yapılacak olan ürünler, havale ile satın alınan ürünler, internetten kredi kartı ile alınan ürünler, yurt dışından getirtilen ve garantisi Mavi Mobile tarafından yapılacak cep telefonları v.b. Bu gibi durumlarda nasıl bir yol izlendiğine dair kamuoyunda net bir bilgi yok malesef. Bu konuda şirket tarafından açıklama yapılmalı.