Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '14

 
Kategori
Siyaset
 

Mavi Marmara ders mi Musul'a

Mavi Marmara gemisi baskınında İsrail ordusuna direnme kararı verip 9 yolcunun ölmesine bir çoğunun yaralanmasına neden olan İHD gibi organizatörlere ve bu eylemin öncülerine hiç kusur bulunmadı, haklarında soruşturma ve dava bile açılmadı.

Gerekçe: uluslararası sularda İsrail'in gemiye yaptığı baskın korsanlık olarak nitelendirildi, direnme kararı verenler yüceltildikçe yüceltildi (bkz. yandaş medya haber ve köşe yazıları, AKP'li ...hükümet temsilcisi ve Tayyip'in açıklamaları).

Gün geldi IŞİD denen çete Musul'daki Türkiye toprağı olan başkonsolosluğa silahlı baskın yaptı, orayı korumak için gönderilen  tam donanımlı silahlı özel koruma birliği hiç bir şey yapmadı, üstelik hükümet öyle istemiş; gerekçe IŞİD tankla ve çok sayıda silahlı adamla gelmiş direnme olsaymış çok sivil can kaybı olurmuş.

Şimdi sormadan olmaz... yılların savaş deneyimi sahibi İsrail ordusunun nesi eksikti de gemidekiler direnme kararı alıp onca insanın öldürülmesine neden oldular ve bundan dolayı haklı görüldüler? AKP Hükümeti ve sözcüleri, dönemin Başbakanı sonuna kadar hiç eleştirmeden bu eylemin ardında durdular.

Hangi davranış doğru olmuştur, çok sayıda sivilin öldürülüp yaralanmasının muhtemel olduuğu bir durumda direnmeden saldırgana teslim olmak mı yoksa direnip mefta olmak mı?! Yoksa bu konuda AKP'nin bir prensibi yok da siyasi konjuktüre göre damardan mı girmektedir?!

Mavi Marmara'da direnme kararı verenler yargılanıp hesabı sorulacak mı, yoksa hep cihaddan sağ dönmüş gazi komutan muamelesi mi görecekler?!

O sefere katılan vatandaşların can güvenliklerini sağlayacak tedbirleri almayan bürokrat ve hükümet temsilcileri bunun bedelini ödeyecekler mi?

Sorum hükümete, yandaş medya, gazeteci, yorumcular ve yandaş yargıyadır. 
 
Toplam blog
: 60
: 1352
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Arkeolog olarak arkeoloji, Eski Çağ tarihi, günümüzde sit ve çevre sorunları başlıca ilgi alanlar..