Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '11

 
Kategori
Sinema
 

Maymuna sigara içirten The Hangover II

Maymuna sigara içirten The Hangover II
 

Haftanın ikinci seri filmi, Altın Küre kazanıp 2009’un en çok hâsılat yapan komedisi olan ‘Felekten Bir Gece’nin devamı! Eski kadrosunu koruyup, THE HANGOVER II: FELEKTEN BİR GECE DAHA adıyla yeni bir macerayla karşımıza çıkan yapım ‘Huylu huyundan vazgeçmezmiş’ dedirten türden! ‘Kurt Sürüsü’nün afacanı Alan, masum görünüşüne karşın yine ortalığı karıştıracak işlerle meşgul… Haplama meraklısı arkadaşın yoluna kurban gidenlerin başında tabii ki, dişçi Stu bulunmakta. Bu kez Las Vegas yerine seçilen mekân, Bangkok… Kahramanlarımıza ilaveten şirinliğiyle dikkat çeken yeni karakterse, ‘Maymun Crystal’! Sigara içirtilen, ahlaksız davranışlara alet edilen, uyuşturucu satıcılarının pazarlayıcısı konumuna sokulan sevimli maymun, bu sahnelerle ‘hayvan hakları’ savunucularının tepkisini fazlasıyla hak etmekte… Özene bezene çektiği dumanı havaya savuran maymunun dudakları arasına sıkıştırılan sigara ve yanına bırakılan paketle marka reklamı yapılması da göze çarpan bir diğer ayrıntı… İnsanları maymun taklitçiliğiyle sigaraya yönlendiren bu özendiricilik, sektörün sigara yasağından dolayı ne denli sıkıntıya düştüğünün göstergesi! 

Evlilik öncesi, arkadaş tuzağına düşüp felekten bir gece çalmaya kalkan ve bu arada Bangkok’un altını üstüne getiren kahramanlarımız, hatırlamadıkları gecenin olumsuzluklarından kurtulmaya çalışırken içine düştükleri durumlarla yine seyirciye hoş dakikalar yaşatmakta. Yönetmen Todd Phillips ve Zach Galifianakis sayesinde komedinin hakkını veren ancak ilkine nazaran vasat kalan filmin en çarpıcı yönü, hatırlanamayan gecenin özetini ortaya döken telefon çekimi resimler… Müzikle uyumsuz şarkısı ve hantallaşmış bedeniyle yaptığı dansla karşımıza çıkan Mike Tyson’ı da unutmamak lazım! Bir de, duygusal çatlak Alan’ın karaya çapa atma esprisini… 

Bazı sahnelerinden dolayı 15+ yaş sınırı getirilen filmin, komediden hoşlananlar için güzel bir seçenek olduğunu belirtip, diğer ülkelerde bizden önce gösterime giren ve ilk hafta sonunda 137 milyon dolar gişe yapan THE HANGOVER II: FELEKTEN BİR GECE DAHA’nın bu başarısıyla yapımcıları harekete geçirdiğini müjdeleyelim… Üçüncü filmin senaryo yazımına Craig Mazin’in başladığı, ancak oyunculardan hiçbirinin henüz imza atmadığıysa müjdenin ayrıntıları! 

Anibal Güleroğlu 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..