Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

Meclis PKK nın dayatmasını kabul etti, yasa çıktı….

Meclis PKK nın dayatmasını kabul etti, yasa çıktı….
 

Gözümüz aydın. Meclis PKK nın olmazsa olmaz dayatmasını kabul etti ve yasa çıktı. Bundan sonra canı isteyen Kürtler kendi dillerinden savunma yapabilecekler.

Öncelikle meclisimizi tebrik etmek gerekir. Küçük bir azınlık dışında PKK isteğini oy çokluğu ile kabul ettiler.

“Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” adıyla meclise sunulan anadilde savunma ve hükümlülerin eşleriyle görüşmesine olanak sağlayan düzenleme bazı CHP ve MHP’lilerin karşı çıkmasına rağmen 238 evet 41 hayır oyu ile yasalaştı.

Bu yasanın ne kadar tehlikeli ve yersiz bir yasa olduğu içine katılan, günümüz şartlarında demokratik bile sayılabilecek hükümlülerin eşleri ile bir arada olabilmesine imkân veren düzenlemeden belli.

Dün akşam mecliste bulunmayıp da yarın “ben o yasaya oy vermemiştim” diye sakın kimse kendini aklamaya çalışmasın. Ülkemizin bölünmesinde dev bir adım olacak bu yasaya orada bulunarak hayır demeyenler hesap gününden kaçamayacaktır.

Bu arada iktidar yine bilindik taktiğini uygulamış ve kabinedeki değişiklikleri yapıp bu kanunu gözden kaçırmaya, başka bir deyişle gündem değiştirmeye çalışmıştır. Kabinedeki değişiklikten söz etmişken hemen fikrimizi söyleyelim. Adını soranlara bile başbakandan izin almadan cevap veremeyen, her türlü konuda başbakanın mütalaasını bekleyen bir iktidarda koltukların birinde Ali veya Veli oturmuş ne fark eder ki? Nasıl olsa her konuyu başbakan ve etrafındaki birkaç kişi karara bağlamayacak mı? Belki değişiklik atanan yandaşlarda olabilir. Olsa olsa yeni işe alınacakların akrabalık ve yakınlık dereceleri değişebilir.

Biz dönelim konumuza; Bir ülkenin birliğini oluşturan en önemli faktör dilidir. Her ülkede çeşitli etnik kökenden insanlar olabilir. Hatta onlar kendi aralarında, evlerinde, köylerinde kendi dillerini konuşabilirler. Ancak resmi konularda ortak dili kullanırlar.

Bu yasa ile gelecek uygulamanın pratikte herhangi bir önemi olmayacaktır. Zira bilinen odur ki, PKK bile kendi içindeki yargılamalarında Türkçe kullanıyor. Bu yasa ile ancak davalar uzayacak, kargaşalar çıkacak, olan hâkimlere olacaktır. Zira ne kadar yeminli tercüman olursa olsun hâkimler sanığın konuşmasını anlamayacağı için vicdanları rahat karar veremeyecektir. Bu sanıklar için de sakıncalı bir durumdur. Ancak mesele birilerinin kendini savunması değildir. Hatta bu yüzden birileri beklide haksız cezalar alacaktır ki o da önemli değildir.

Önemli olan ulus devletin resmi kalbine dil bıçağının sokulmalıdır. Bu gün anadilde savunma tavizini alanlar, yarın bütün resmi kurumlarda anadil diye dayatacaktır. Önünde emsal olduğu için elini kaptırmış devlet kolunu geri alamayacaktır. Ben Avrupanın hiçbir gelişmiş ülkesinde iki resmi dil bilmiyorum. Zaten kullanma imkânı da yoktur. PKK ve arkasındaki emperyalistler ülkeyi bölebilecek en kuvvetli kılıcı ele geçirmişlerdir.

İzmir 2013-01-25

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..