- Kategori
- Kişisel Gelişim
Medya
- İnsan iletişiminde, konuşmanın önemi yadsınamaz; Ama bunun dozunu iyi ayarlamalıyız.
Günümüzde, bilen bilmeyen herkes konuşuyor. Gerçek bilen, bilgisini, fikrini ulu orta sergiliyor. Bilmeyense, ağız kalabalığı yapıp, kafa şişirip duruyor. Boş konuşuyor;
Oysa Dinlemede cömert, konuşmada ise, cimri olmalıyız. Dinlemeli, derinlemesine dinlemeli ve kişinin eylemlerine bakmalıyız; En büyük hatamız, insanları sadece söylediklerine göre değerlendirip, Psikolojik gelgitleri, vücuda gelen dış yansımaları, içinde bulunulan ortamı, saatti, kısaca her etkiyi göz önünde bulundurmamamız. Bilinen odur ki! Eylem de, içsel düşünceler, tüm saflığı ile ortaya çıkar. Çünkü yılların programı işlemektedir. İnsan ne kadar dikkat ederse etsin bir süre sonra konuştuğunu değil, kişisel özelliğini sergiler. Nedeni eyleme tek dilimiz değil, tüm vücudumuz katılır ve birinden biri, açık verir.
Bir diğer dikkat etmemiz konu ise, her ortamda konuşmamalı, bilgimizi uluorta, etrafa sunmamalıyız. Şimdi belki de bu önerimi garipseyip, niye konuşmayalım? Etrafımızı, bilgilendirmeyelim? Diyeceksiniz. Evet, konuşmayın. Özellikle siz; belli yerlere gelmiş, Toplumun sesi olmuşlar. Bilgi dağarcığınız, görmüş olduğunuz eğitiminiz, yapmış olduğunuz araştırmacılığınız çok fazla olabilir, bundan dolayı farklı düşünebilir, bunu paylaşmak, insanları bilgilendirmek isteyebilirsiniz; ama bir de tersini düşünün; Sizler özellikle, halka açık medyada, öyle bir konuşuyorsunuz ki, konuyla ilgili olan kötü, zihniyetli insanlar, ya ben bunu hiç düşünmemiştim. Hakikatten ya! Deyip toplumun zararına, hiç de akılda olmayan bilgi ve öğreti ile işlerini, söylenen yöne çeviriyorlar ve sizler de onların dolaylı azmettiricisi oluyorsunuz.
Bunun için, siz düşünen ve konuşan beyinler, BİLGİLERİNİZİ, yerinde, ilgili yerlerde, ayrıntısına girip konuşun.
Konuşma cimrisi olun. Unutmayın,
SÖZ GÜMÜŞSE,
Yerin de konuşma ALTINdır.
Canan