Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

09 Ekim '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Meilland Gülleri Kıbrıs'ta...

Meilland Gülleri Kıbrıs'ta...
 

''Meilland Gülleri''


Meilland Gülleri Kıbrıs'ta...

Dünyaca ünlü Meilland Gülleri İBB iştirak şirketi İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. tarafından düzenlenen organizasyonla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelindeki belediyelere tanıtıldı.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Belediyeler Birliği’nin davetiyle; Meilland Gülleri’nin Türkiye ve K.K.T.C.’deki tek yetkili üreticisi, satıcısı ve distribütörü İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’nin Lefkoşa’da düzenlediği tanıtım organizasyonuna il-ilçe belediyelerinden başkan, başkan yardımcıları ve ilgili müdürlerinden oluşan 23 kişi katıldı.


İstanbul Ağaç ve Peyzaj Yetkilileri açıklamalarında, “Meilland Gülü gibi çok özel bir gülü tüm ülkemizin park ve bahçelerinde kullanılmasını ve bu güzelliklerin Türkiye’ye yayılmasının yanında Yavru Vatan’da da park, bahçe ve yolların güllerle donatılıp yayılmasını istiyoruz. Biz Türkiye’nin en büyük fidanlığı ve peyzaj şirketi olarak başta İstanbul olmak üzere ülkemize yeni yeşil alanlar kazandırılması ve bitki standartlarının dünya standartlarına yükseltilmesi için çalışmakta, ayrıca nitelikli bitkiler temin edip, peyzaj uygulamaları yapmaktayız.

Türkiye genelinde 40’ı il olmak üzere 117 belediyemizde uygulama yaptık ve Meilland Gülleri’ni kullandık. Diğer belediyelerimize yaptığımız uygulamalarla da bu çalışmalarımız tüm Türkiye’ye yayılacak. Bu güzel çalışmaları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizde de uygulamayı ve buraları da güzelleştirmeyi istiyoruz. Bunun için Meilland Gülleri’nin üretimini distribitörlüğünü üstlendik ve sizlerin davetiyle buraya gelip Meilland Gülleri’ni tanıtmak istedik. Daha önce Güzelyurt, İskele, GaziMağusa, Büyükkonuk, Dipkarpaz belediyeleri bizden Meilland Gülü alıp uyguladılar. Buralarda olumlu sonuçlar aldık ve sizlerinde bu başarılı çalışmalara ortak olmanızı istiyoruz” dedi.


Organizasyonda peyzajda kullanılan Meilland Gül türleri olarak İBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın isim verdiği İstanbul Rüyası, Yeditepe Efsanesi, Altın Boynuz’un yanında La Sevillana, Tequila, Magic Meillandecor, Cherry Meillandecor, Ice Meillandecor, Carte D’or; kokulu Meilland Gül türleri olarak da Caprice, Christophe Colomb, Aguste Renoir, Philippe Noiret, Lois de Funes, Violan Dingres, Frederic Mistral, Papa Meilland, Lanina tanıtıldı. Meilland Gülleri tanıtım organizasyonunda teknik olarak; Meilland Gülleri üretim ve satış aşamaları bilgileri, aşılama, kullanım-uygulama örnekleri, bakım ve çiçeklenme aşamaları, söküm ve saksılama aşamaları, çıplak köklü güllerin kullanım ve uygulama avantajları, gübre seçimi, dikim zamanları ve şekli, çiçeklenme zamanı, budama konularında teknik bilgi verildi.


K.K.T.C. belediyeleri tarafından yoğun ilgi gösterilen organizasyonda katılımcı belediye yetkilileri ile yapılan görüşmede: “bu özelliklere sahip dayanıklı Meilland Güllerini park ve bahçe uygulamalarında mutlaka kullanacaklarını, ayrıca bitki-fidan ihtiyaçlarını Türkiye’nin en büyük fidanlığına ve en fazla bitki türüne sahip olan İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’den topluca temin edeceklerini” ifade ettiler.

MEILLAND GÜLÜ’NÜN ÖZELLİKLERİ:

2001 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. tarafından Türkiye’de üretilen, fazla bakım istemeyen, kolay yayılan, bol çiçek açan, yılın 8 ayı çiçekli kalabilen, kuraklığa, egzoz gazına, toza ve -35 0C ile +50 0C sıcaklığa dayanıklı, verimsiz topraklarda zorlanmadan gelişebilen özellikleri ile şehir peyzajında kullanılabilecek en elverişli bitkilerden birisidir.

Kaynak: ''İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'' tarafından bilgilendirildim.

''Melekler yüreğinizden öpsün''

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..