Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '07

 
Kategori
İnançlar
 

Melekler ağlamasın

Melekler ağlamasın
 

Başını gökyüzüne çevirdiğinde bir şeylerin eksik olduğunu gördü karanlık gökyüzünde. Dalgalar uyuyan kıyıyı uyandırmamak için sessiz ve sakin yayılıyordu sanki kumların üstüne. Yıldızlar saklanmış, ateş böcekleri şarkı söylemiyordu bu akşam. Karşı kıyılardan birbirine karışan şarkılar da duyulmuyordu. Elele yürüdüklerinde kenarda gitar çalan çocuklar da yoktu herzamanki yerlerinde. Ya sonsuza kadar süreceğine yemin edilen aşkın en büyük şahidi mehtap, o neredeydi? Sanki herşey onunla birlikte yok olmuştu bir anda. Yaşanılan güzel anlar, tanıklarını da alıp başka aşk oyunlarına yelken açmış gibiydi.

Dekorlarını toplayıp giden gezici bir tiyatronun arkasından, unutulmuş basit bir oyuncunun hayal kırıklığını hisseden ruhundaki boşluğun nedeni neydi acaba? Nasılda bunun bir oyun olduğunu hissedememişti. Galiba rolüme fazla kaptırdım kendimi diye düşündü. Yaşanan mutlulukların, sevgilerin, hiç bitmeyecek sanılan dostlukların bir anda yok olmasını ve arkasında bıraktığı yıkıntıların normal karşılanmasını anlamaya çalışıyordu. Böylesine bir coşkuya ve Tanrısal dekorlara ne gerek vardı sonu hüsranla bitecek bir oyunda. Ne gerek vardı gökyüzündeki mehtabı sevgilinin ayaklarına indirecek bir sanat eserine. Sonu olmayacak bir aşkın sahilinde yürürken, ne gerek vardı kenarda gitar çalan çocukların iki sevgiliye hitaben verdikleri konsere.

Melekler ağlayacaksa yalnızlık sahilinde, mehtap şahitlik yapmasın boşuna umutsuz sevgilere. Yıldızlar göz kırpmasın ayrılacak sevgililere. Dalgalar vurmasın kıyıya, şarkılar yükselmesin karşı kıyılardan gökyüzüne. Melekler ağlayacaksa, sözler verilmesin sonsuzluğa dek sürecek aşkımız diye sevgiliye.

Belki yeni umutlarla doğacak bir güneşin ardından, hiç ummadığınız anda bir sevgili çıkacak sokağın başından. Kırık kalplerin gölgesinde bir akşam vakti, dalgalar yine vuracak kıyıya sanki hiçbirşey olmamış gibi. Mehtap yine gösterecek yüzünü sevgililere, karşı kıyıdan şarkılar yükselecek her zamanki gibi gökyüzüne. Gitar çalan çocuklar yeniden eşlik edecek yeniden başlayan sevgilere. Melekler ağlamasın yaşanan sevgilerin ardından, aşklar bitse de kırılan parçalar kolay temizlenmiyor galiba ruhlardan.

METİN ÖZKAYA









 
Toplam blog
: 116
: 3217
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İstanbul' da doğdum. Antikacı, saray restoratörü ve eksperim. Antika konusunda 50’ye yakın belgesel ..