Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Meme kanseri laboratuvarı

Meme kanseri laboratuvarı
 

Her 8 kadından birinin meme kanseri nedeniyle göğsünü aldırdırdığı ülkemizde Türkiye Patoloji Dernekleri Federasyonu'nun girişimiyle İstanbul Tıp Fakültesi'nde meme kanseri laboratuvarı kuruldu.

Meme kanserinin en erken dönemde teşhisini sağlayan cihazlardan oluşan laboratuvarın, 6 ilde daha devlet ve üniversite hastanelerinde açılması planlanıyor.

Patoloji Dernekleri Federasyonu Başkanı Profesör Sıtkı Tuzlalı, meme kanserinin kadınlar arasında en sık rastlanan kanser türü olduğunu, Türkiye'de şu anda yaklaşık 25 bin civarında meme kanseri hastası bulunduğunu ve her gün yeni bir hasta eklendiğini belirtiyor ve ekliyor:

"Hastalığın hangi karakterde olduğunun doğru olarak belirlenmesi halinde meme kanseri hastalarının yaşam süresi ve kalitesi önemli ölçüde artıyor. Hatta kanserden kurtulmak bile mümkün hale gelebiliyor."

Hastalığın hızla ilerlemesine neden olan ve hastaların yüzde 25'inde görülen iki farklı hücreyi tespit edebilen "fish" adlı sistemin bulunduğu laboratuvarın hastalığın erken teşhis edilmesinde olumlu katkılar yapması bekleniyor

 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..