Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '13

 
Kategori
Haber
 

Memur ve memur emeklilerinin 2014-2015 zamları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Memur ve memur emeklilerinin 2014-2015 zamları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 

milliyet.com.tr den alınıp düzenlenmiştir.


Arife günü süpriz şekilde hükümet ile Memur-Sen arasında varılan mutabakat sonrası açıklanan 2014-2015 yıllarını kapsayan memur ve emeklilerinin zamları Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiş. Yürürlüğe giren metinde:

- Önceki yıllarda tasarruf tedbirleri kapsamında IMF ile yapılan görüşmeler neticesi kaldırılan servisler çeşitli bakanlıklar ve bağlı kuruluşlarının merkez teşkilatlarında çalışan memurlara tekrar verilecek.

- 4C kapsamında yer alan memur kesimine aile yardım ödeneği ve verilen zamlardan yararlanma olanağı getiriliyor.

- Öğretmenlere verilen eğitim öğretim tazminatı her ay brüt 75 liraya denk gelecek şekilde artırılırken, öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneği 2014’te 850 liraya, 2015’te 950 liraya yükselecek. Bu ödeneğin sözleşmeli Kur’an kursu öğreticilerine de verilmesi metne eklendi. Yüksek lisans mezunu öğreticilere ayrıca yüzde 15 civarında ek iyileştirme yapılırken, yatılı Kur’an kurslarında her nöbet için 2 saat ek ders ücreti ilave edilecek.

- Sağlık personeli olup da dini bayram günlerinde, yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbet ücretleri yüzde 50 zamlı ödenecek. -3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi 45 liradan 60 liraya çıkarılıyor.

- Mahkemelerde görev yapan personele fazla mesai ödenmesine ilişkin yasal düzenleme kararı alınmış. İcra memurlarına verilen tazminatta 5 puanlık artış yapılıyor.

- PTT gişe memurlarına 50 lira kasa tazminatı gelirken, araçla hizmet veren dağıtıcıların 20 lira olan ilave ücreti 50 liraya çıkarılıyor. Postacılardan, merkez nüfusu 100 bini aşan yerleşim yerlerinde mobil hizmet verenlere 2155 sayılı Kanun'a göre tayın bedeli de veriliyor.

- Büyükşehir belediyelerine bağlı kuruluşlardaki daire başkanlarına 3600 ek gösterge veriliyor. TRT personeli lojman kirasını yüzde 15 düşük ödeyecek.

-Tarım ve ormancılık alanında zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda ve zirai mücadelede bizzat çalışan personele, koruyucu gıda yardımı yapılacak. Burs alan veya devletçe okutulan çocuklar için aile yardımı ödeneği verilecek.

Bu arada memur emeklisinin 2014 yılında alacağı net artış aylık 140 TL olurken, emeklilere ödenen tazminat gösterge rakamı artırılıyor. Böylece emekli olurken verilen tazminat artacak. Memurluk sırasındaki maaş ile emeklilikteki ücret arasındaki fark belirli oranda kapanması sağlanacak. Bu artış 2014 yılı için çalışan memura aylık net 123 TL getiriliyor. 

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..