Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Memurlarımızın durumunu iyileştirecek ek toplu ödeme...

Memurlarımızın durumunu iyileştirecek ek toplu ödeme...
 

Nihayet bizde sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmeye başladık!

Global ekonomik krizin izlerini yavaş yavaş üzerimizden atarken, sosyal devlet olmanın gereğini sadece seçim zamanında hatırlayanlar, bu ülkede çalışan kesimleri de nihayet gördüler.

Ne sosyal devleti? Hani nerede? Dediğinizi duyar gibi oluyorum.

Dikkatinizi çekerim hanımlar, beyler 29 Mart 2009 yılında yapılan seçimlerden önceki zaman diliminde değiliz. Yıl 2010 aylardan Nisan! Hem de Nisan’ın 1’i(!) Böyle bir haber ancak 1 Nisan’da çıkabilirdi!

Gelelim sosyal devlet olmamızı sağlayan habere:

Bildiğiniz gibi, önce birlik olalım diye sendika kurdular, sonra bu sendikaların sayası çoğaldı. Kimden mi bahsediyorum? Tabi ki memurlarımızdan! Çoook uzun zamandan beri sosyal haklarının iyileştirilmesini isteyen memurlarımıza sevinçli haber yakından geldi!

Evet, sosyal devlet olduğumuzu hatırlatan sevinçli(!) haber, iktidarın İngiliz Vatandaşı, ithal değerlerimizden olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi!

Sayın Bakan Mehmet Şimşek, kapısını aşındıran memurların isteklerine daha fazla dayanamayıp, kesenin ağzını öyle bir açtı ki; sormayın!

Gelelim haberin içeriğine; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, her önüne geleni iptal eden(!) Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilen sendikalı memurun 10 liralık toplu görüşme primini yeniden verecekleri müjdesini verdi. Böylece, 1 milyon 17 bin memura 3 ayda bir 30 lira toplu görüşme primi ödenecekmiş. Memurun giyim yardım ödemesi de nakit olarak yapılacakmış.

Bu günlerde iktidar kanadı çevreye mavi boncuk dağıtmayı pek sever oldu! İşte buna bir örnek daha;

Anayasa değişiklik paketine son anda memurun grev hakkını da koydular. Oysa üç gün önce her şeyi bilen adam(!) Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, grev hakkı olunca ‘lokavt’ hakkı da olur diyerek, bu hakkı isteyenler, bu isteklerini söylerken bunu da düşünsünler gibi, ufaktan bir tehdidi ortaya salıvermişti!

Bu kadar mı? Diyenleriniz olabilir. Ancak ‘çok veren maldan, az veren candan’ olurmuş diye bir sözümüzü hatırlatmak isterim. Daha ne olsun? Sendikalı memurlarımıza aylık 10TL olmak üzere, her üç ayda bir 30TL verilecek. Ayrıca Anayasa değişiklik paketinde memura ‘grev’ hakkı da getirildi! Lokavt uygulanıp, tüm sendikalı memurlar işten atılarak, yerine taraftarlar alınırsa orasını bilemem!

Yukarıdaki “sosyal devlet ve ileri demokrasi hareketleri” işin başlangıcı! Siz referandum yaklaşsın o zaman ne haklar verilecek göreceksiniz! Arkasından da seçim… Gelsin yüzde 60 oranında oy, ondan sonra nasıl değişim ve ileri demokrasi olurmuş hep birlikte göreceğiz.

Yönümüz batıya, arka arkaya vardığımız hedefi o zaman daha iyi göreceğiz!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..