Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Merdiven çıkmanın faydaları!

Merdiven çıkmanın faydaları!
 

Her gün yeni, yeni buluşlara imza atan dünyanın önde gelen araştırmacıları ve bilim adamlarına buradan sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Her gün yeni, yeni araştırma sonuçları yayınlanıyor.

Bu araştırmaların sonuçları, ileride insanoğlu için her hangi bir tehlike oluşturmayacak cinsten.

Hepimizin bildiği ancak genellikle uygulamadığımız bu araştırmanın sonucunda bakın neler oluyormuş!

İsviçreli araştırmacılara göre, özellikle işyerlerinde, üç ay boyunca asansör yerine merdiveni kullanmak, vücudun zindeliğini arttırıyormuş.

Bu uygulamanın vakitsiz ölüm risklerini yüzde 15 oranında düşürdüğü hesaplanmış.

Cenevre Tıp Fakültesi’nden Dr. Philippe Meyer, deneyler sonucu, merdiven kullananların bel çevresinde incelme, vücut yağ oranında, tansiyonunda ve kolesterolünde azalma görüldüğünü belirtmiş.

Uzmanlar, bu vücut zindeliğinin ise insan ömrünü etkilediğine dikkat çekmişler.

Ne kadar basit bir örnek olduğunu görüyor musunuz?

Oturduğunuz apartmanda hem merdiven, hem de asansör var. 10 katlı apartmanın 4. katındaki dairenizde, çor çocuk huzur içinde oturuyorsunuz.

Öyle bir alışkanlık edinmişsiniz ki! Apartmandan evinize doğru giderken ve evinizin kapısını açıp, merdiven boşluğunu çıktığınız zaman ilk işiniz hemen asansörün düğmesine basmak oluyorsa ve hemen asansöre binerek, yukarı evinize ve evinizden aşağı iniyorsanız, bunu hemen bırakmanız ve merdivenleri kullanmanız kendi sağlığınız açısından son derece önemli bir aktiviteymiş!

O zaman hemen asansörü bırakıp, merdiveni kullanmak, herkes için olumlu olduğu kadarı ile sizin içinde olumlu sonuçlar doğurur.

Uzmanlar yıllardan beri haftanın en az üç günü en az 45 dakika yürüyüş yapın diye halka verdikleri öğüdü duymaya veya bilmeyen var mı?

O halde hemen işe gidiş gelişlerde(kısa mesafeler için) yürümek, asansör yerine merdiven kullanmak sağlığımız açısından en iyi ilaçmış.

Herkese sağlıklı yürüyüşler ve merdiven çıkmalar!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..