Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

Merhamet / Irmak’ın oyunu fiyasko ile bitti! Sermet de günah keçisi oldu.

Merhamet / Irmak’ın oyunu fiyasko ile bitti! Sermet de günah keçisi oldu.
 

Kanal D'nin aşk ve drama dizisi Merhamet’ te heyecan fırtınası devam ediyor. Irmak, rüzgar ekti fırtına bitti. Bütün oyunlarını Sermet ortaya çıkarttı. Irmak’ın oyunu fiyasko ile bitti. Gayet iyi giden dizinin reytingleri de fena değil. AB’de 6.sırada, Total’de 10.sırada yer aldı.

Geçen bölüm Irmak, Fırat ve Deniz’i İsviçre’ye ayağına çağırmıştı. Fırat’ı ve ablasını hamilelik numarasını yutturdu. İsviçre dönüşünde Narin ile Fırat’ın arasını açmış oldu. Sermet Irmak’ı oyuna getirdi, bülbül gibi öttürdü. Her şeyi Narin ve Fırat’ın yanında anlattı. Fırat’ın sarhoş olduğu bir geceden hamile kalmış gibi yapıp, Kıbrıs’ta bir donör bulup ondan hamile kalmış. Bu çocuğu senin çocuk diyerek yutturmak istemişti. Tek tek olanları anlattı.

Daha sonra Ali, onu Can’a bıraktı, içti şarabı, çocuğumu düşürüyorum diyerek hastaneye kaldırıldı ve çocuğunu düşürdü. Sermet, Deniz’e geldi olanları anlattı. Irmak’ın Çevirdiği dümenleri Deniz’ e anlatı. Fırat’ı, nasıl faka bastırdığını anlatır. Narin, Sermet’e sinirlenir.  Can, Deniz’i arar, hastaneye çağırır. Sermet bin şu arabaya. Deniz, çekil şuradan parçalarım ben adamı der. Sermet, zaten paramparça etin sen beni, daha ne yapacaksın ki?

 

Narin çok kötüyüm diyerek Ümmü Hanımı aradı. Ümmü Hanım hemen bir taksiye atlar, gider. 12 yaşından beri Fırat ile sevdalıydınız, ne oldu şimdi? Ümmü Hanım, Narin’i sakinleştirmeye çalışır. 1996 o yıllarda iki kardeşin kavgası görüntüleri gelir. İki kardeşi Fırat ayırır, o zamanlar. Şadiye, anne bu var ya, o zengin çocuğa aşık der. Ümmü Hanımın o günler gözünün önünden film şeridi gibi gelir, geçer.

Sermet, Irmak’ı evine götürmek ister, gözümün önünde olsun der. Narin, bizim aile işlerini karışma.

 

Ali, Şadiye’yi hayata döndürmeye çalışır. Şadiye, Zafer’in ölümüyle hayata küsmüştür.  Ali, Sermet’e telefon eder. Abi ne yapacağımı şaşırdım, her yerde ağlayan bir kadın. Şadiye evinde, Irmak hastanede, Narin kendi evinde ağlıyordur. Sermet, Deniz de ağlıyor, der.

 

Sermet, Narin’e gider. Irmak’ın bebeğini düşürdüğünü söyler. Fırat da hayata küsmüştür, her şeyi bırakıp yurt dışına kaçacağını söylemektedir.

Ali, pastanenin satılması, evde eşyaların boşaltılmasıyla ilgilenir. Ali’nin Şadiye ile ilgilenmesi, Tatiana’nın gözünden kaçmaz. Kıskanmaya başlar.

 

Sermet, işleri toparlamak için çok uğraşır. Bir demet çiçek alır, Deniz’e gider. Senin kardeşin ayarsız, sen bile uğraşamamışsın atmışsın ressamın başına. Narin ile Fırat’ı barıştırmamız lazım der. Sen Narin’e ince ince işleyeceksin, ben de Fırat’a ayar vereceğim, bunları barıştıracağız. Mecburen ekip çalışması yapacağız. Sonra, istersen beni görmezsin der Sermet.

Sermet, Fırat’a gider, ayar vermeye başlar. Ali, Şadiye’nin sevdiği pastalardan getirir. Şadiye çok sevinir.

Can, moral olsun diye Irmak’ı Pazar yerine götürür. Elinde karnabaharlar ile poz poz resimlerini çeker. Onu güldürür, mutlu eder.

 

Narin, işe dönmeye karar verir. Oyalanacak, hayata dönmek istemektedir. Deniz, Narin’in işe dönme kararını Sermet’e söyler.

Narin işe gelir, yıllar öncesinden tanıdığı Rıfat’ı görür. Gel içeride konuşalım, yukarı çıkarlar. Deniz’in elemanı Julide işe başlamıştır. Bir kahve yapmasını bile bilmemektedir. İşsiz olan Rıfat’a Narin, iş verir sen yap çayımızı kahvemizi.

Ali Şadiye’ye bir şeyler yiyelim. Çocuklar için pasta yapılması için Şadiye’den yardım ister. Malzemeleri alıp evde yapacaklardır. Tatiana bu pasta yapma işine çok bozulur, Ali’yi Şadiye’den kıskanır.

Narin on gündür Fırat’ın kendisini aramamasını manidar bulur. Boşanma davası açmalı mıyım diye düşünmektedir. Deniz ile bu konuda tartışırlar. Deniz, Fırat için hatasını anlayan, çok vicdanlı, adam gibi adam görüyorum, der. Deniz, Sermet’i arar, ben Narin’i biraz yola getirdim, bir yerlere gidelim, der. Sermet, onları siz buraya diskoya gelin.

Zafer’in öldüğü hastaneden bir adam, Recep’in peşindedir. Dükkana gelir, Recep yoktur, Ümmü Hanıma haber bırakır.

Fırat’ı diskoya sokmazlar, kapıda kavga çıkartır. Sermet ile Ali oraya giderler.

 

Can ile Irmak sahilde ekmek arası bir şeyler yerler, gidip bir yerde kopmak isterler. Fırat’ın da gittiği diskoya gelirler. Fırat, diskoda Irmak ile karşılaşırlar, önce ters bakışırlar. Fırat, Irmak’a “Sen burada zaferini mi kutluyorsun, hiçbir şey yokmuş gibi dans mı ediyorsun şimdi. Sen var ya gebertirim” der, gırtlağına yapışır. Araya Can girer, Sermet, Ali ortalık karışır. Narin onarlı görür. Fırat, “Sen var ya, sen benim hayatımı mahvettin, seni geberticem”.  Narin ne oluyor buda? Diye sorar. Gidelim buradan evde konuşuruz.  Alır Fırat’ı çıkarlar.

  

Deniz, kardeşine bin şu arabaya eve gideceğiz. Sermet, Can’a girme iki kardeşin arasına.

 

Narin, arabasına Fırat’ı alır. Bir yerde durur. “Gidiyormuşsun” der. Fırat, başka bir seçeneğim mi var? Bebek beklemiyorsak gidersin. Önce bu durumu anlayalım da. Fırat, önce pek bir şey anlamaz, döner Narin’e anlamlı, anlamlı, bakar. Narin de döner ona bakar. Fırat, sen de mi gebesin? Biz bebek mi bekliyoruz? Narin, belki bekliyoruz. Fırat’ın boğazı düğümlenir, yutkunur. Narin’in gözleri buğulanır. Aşk işte böyle bir şey. Ve bu bölüm de burada biter.

 

Narin (Özgü Namal), Fırat (İbrahim çelikkol) aşkı bu barışmadan sonra nasıl gidecek, doğacak bebek, evliklerini perçinleyecek mi?  İlerleyen bölümlerde hep birlikte göreceğiz.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Görseller internetten ve dizifilm.com'dan alınmıştır. 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..