Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '13

 
Kategori
TV Programları
 

Merhamet' te Fırat'ın Narin'e tutkulu aşkı

Merhamet' te Fırat'ın Narin'e tutkulu aşkı
 

Merhamet kanal D’ de bütün heyecanıyla devam ediyor. Hem de seyircinin ilgisini arttırarak. İzleyici eski ve yeni aşk trafiğini arasında kaldı. 2013’de Fırat-Irmak aşkı, Fırat-Narin aşkı, Sermet’in tek taraflı Narin aşkı, Deniz–can aşkı, 2000 yıllındaki, Narin-Fırat aşkı, Babür’ün (Sermet) tek taraflı Narin aşkı, Narin’in dayı kızı Sema’nın tek taraflı Fırat aşkı. Bakalım bu çapraz aşklardan kimler galip çıkacak.

Deniz sevgilisi Can’ın kendisini aldattığından şüpheleniyordu. Narin’le Can’ın atölyesine giderler, Can çıplak modelle çalışırken basmaları, Deniz’i çileden çıkartır. Can’ın özür çiçekleri, Narin verdiği cesaretle, tek taş yüzükle, dört yıllık aşklarını evlenme teklif ederek, noktayı koyar. Deniz sevinçten uçarken, olayı şahit olan kardeşi Irmak derin bir kedere gark olur. Çünkü Fırat’la yaptığı Yaslıhan gezisi, Fırat’ın baba evinden eli boş dönmüştür.

Sermet, Narin, e olan aşkı iş ilişkileriyle karıştırır. Ve devamlı yaşantısını takip ettirir. Fırat’ın Narin’in evine girip-çıkması Sermet’ i çileden çıkartır. Küçük kız Galina Sermet’in başına kalır. Narin ve Deniz’den küçük kızın bakımı konusunda yardım ister. Galina “Babuşko” çığlıkları izleyiciyi güldürse de, duygulandırır.

2000  yıllarına dönüşlerde, Narin Lise son sınıfa başlama konusunda babasının açığını yakalayıp okula gitme konusunda, babasını mecbur bıraktırır. Mehmet’in futbol hayatı doktor raporuna bağlıdır. Fırat’ın babası taa 1986’lardan Babür’ün hamisidir. Fırat-Babür sürtüşmesi, o çocukluk yıllarında başlamıştır.

Ailede çocuk dayağı, çocukların 18’ i geçmelerine rağmen terör olarak devam ediyor. Baba Recep, o sakallı haliyle Rus Çarlarına benzetiyorum ben. O yüzden herhalde takma ad olarak “Moskof” diyorlar. Recep’in 18 de kızı olmasına rağmen, komşu kadınlarla düşüp kalmasını eleştirmek istiyorum. Burada Anadolu erkeğinin uşkuruna düşkünlüğünü öne çıkartılmış senaristimiz.

Fırat Narin’ in evine gelir. Narin Yaslıhan’da dayı kızı sema ile Fırat’ın ilişkileri aklından çıkartamaz. Fırat Narin’e sarılıp duygularını açmak istese de Narin içindeki kini kusarak, olur olmaz laflar söyler. Hatta daha da ileri giderek “evlensene sen Irmak’ la” der. Bu sözler Fırat’ın çok ağırına gider, yanaklarından süzülen bir damla gözyaşı, Narin’e duyduğu aşkın ne kadar tutkulu olduğunu gösteriyor.

Burada; Mehmet’in futbol Antrenörü Necati hoca, Narin’in öğretmeni okul müdürü gibi, iyi Anadolu insanların da olduğundan bahsetmek istiyorum.

Irmak, Narin’in geçmişini araştırmak için bir ajan tutar. Ablası Deniz, Narin’in Fırat’la ilişkisini çözmek için büyük çaba harcar. Dizimizin gelecek bölümlerinin, ne gibi olaylara gebe olduğunu hep beraber göreceğiz. Dizi ilginç bir hal almağa başladı.

Herkese iyi seyirler.

Tüm okuyucularıma; saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..