Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Meryap, Mersin'de kentsel dönüşüme aday...

Meryap, Mersin'de kentsel dönüşüme aday...
 

Başkan Nesim Ekinci ve Yönetim Kurulu üyeleri uyum içerisinde çalı


Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, kent dokusunu oluşturan birçok öğenin değişim ihtiyacına cevap verilmesi, yaşam kalitesini artırmak adına kalkınma modeli uygulanması ve düzensiz kentsel yayılmanın önlenmesi için kentsel dönüşüm projelerinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Toplumsal koşullar ve kentsel ihtiyaçların şekillenmesinde planlama bazında yerel idarelerin yetkili olduğunu kaydeden Ekinci, kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğu Mersin'de, kentsel yaşam kalitesinin arttırılarak; ilgili uygulamaların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Son yıllarda bir çok kent dönüşürken, Türkiye'de önemli bir değişim yaşanırken, Mersin'in bu gelişim ve değişimden hak ettiği payı alamadığını dile getiren Nesim Ekinci, konut projeleriyle gecekonduların yerine yeni yaşam alanlarının oluşturulduğunu, alt yapı ve sosyal çevreden, yeşil alan ve kültür dokusuna kadar yaşanabilir pek çok 'çağdaş' projenin hayata geçtiğini hatırlattı. Mersin'de de kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verilmesi gerekirken, fazlasıyla geç kalındığını dile getiren MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, kentsel dönüşüm uygulamalarının, çarpık kentleşme sorununun çözümü için can suyu niteliği taşıdığını söyledi.

Yetersiz sosyal ve diğer donatı alanlarının iyileştirilmesi ile bina kalitesinin arttırılması noktasında başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm yerel aktörlere büyük görev düştüğünü belirten Nesim Ekinci sözlerine şöyle devam etti: "Biz yapı müteahhitleri olarak kentsel dönüşümü çok önemsiyoruz. Ancak TOKİ inşaatlarıyla ilgili bir takım eleştirilerimiz var. Kentsel dönüşüm projeleri uygulanan şehirde inşaat sektörü iş kollarına fayda sağlanmıyor. Yeni yaşam alanları oluşturuluyor fakat şehirden bir çivi bile almadıkları gibi, işçi de çalıştırmıyorlar. Kentsel dönüşüm projelerinde yerel müteahhitlerin de etaplar halinde çalışması gündeme gelebilir. Ayrıca kentsel dönüşüm projelerinde meslek odaları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin görüşlerinin de önemsenmesi ve dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. Mersin, dönüşüm ve gelişimi hak eden bir kenttir. Kentsel dönüşüm projeleri de kentimizde hızla uygulanmalı ve yeni yaşam alanlarının oluşturulması gerekmektedir. Diğer yandan halkın 'soruna' ortak edilmemesi nedeniyle 'evimiz elimizden alınacak' korkusu yaşayan vatandaşlar, kentsel dönüşüm projelerine sıcak bakmamaktadır. Bu konuda da bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesi gerekmektedir. "dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..