Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Meşe dalı

                                                                               Meşe dalı
Ormanda meşe ağacı dalına uzandım. Evrenin düzenli yaşamı ve ahengi için tuttum.
 
Meşe ağacı, Türkiye’de Hoşgörü ve yardımseverliği temsil ediyor. Tarih öncesi ve İlk Çağ döneminde Avrupa'da yaşayan Keltlerde meşe ağacı evrenin yaşamını ve ahengini sembolize ediyor ve  insanların hayatta kalma çabasını ve isteğini ifade ediyor. Bu yüzden bu dönem insanları bu istekleri için karşısındaki insanlara meşe ağacı dalı uzatırlarmış.
 
Meşe Ağacı: Tanrıça Venüs ile bağdaştırılan kutsal bir ağaç. Rönesans döneminde popüler olmuş. Bu dönem, seküler sanatta efloresans dönemi olarak anılır. Titian ya da Tiziano Vecellio’nun Kutsal ve Seküler Aşk tablosunda bir sembol olarak kullanıldığını da görüyoruz. 
Meşe, tarih içinde güçlerinden dolayı bütün insanlık tarafından anılmış. Rahip sınıfı da, aynı şekilde, kutsallığından dolayı övgü dolu şarkılarla hürmet ediyorlarmış. Antik Yunanlılar ve Romalılar da bu şekilde meşe ağaçlarına saygı gösterirlermiş. Hristiyanlık meşe ağacına daha özel bir anlam da yüklemiş. Böylece, Hz.isa’nın sembolü olmuş Meşe, duruşmalarda inanca metaneti de ima ediyormuş. Ayrıyeten Rafael Santi Kutsal Aile tablosunda güçlü bir meşe tasviriyle ağacın anlamını yaşatmış.
 
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..