Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

05 Ekim '06

 
Kategori
Futbol
 

Mesin top! ...

Mesin top! ...
 

En çok topu 67 evlerdeyken oynadık gibime geliyor. Çoğunlukla bizim sokakta oynardık. Plastik toplar bile lükstü. Eğer birinin plastik topu varsa, takımı o yapardı!

Çarşı da topçular vardı. Derileri birbirine dikerler, tam yuvarlağı kapatmadan içine lastik topu koyarlardı. Topçu, dikişlerini yağlayın, derdi. Kasaptan kuyruk yağı alır, topların dikiş yerini yağlardık.

67 evlerde ilk kimin mesin topu oldu?

Belki " Kedi " Memedin. Memed' in anası ögretmen, babası cer atelyesinde calışırdı. Halleri vakitleri iyiydi. Iki katli ev onlarındı.

Memetlerin karsisinda Nihatlar otururdu. Nihat Ozuturk. Nihatlarinda uc katli kendi evleri vardi. Belki Nihat ilk mesin topu almistir...

Nihatlarin yaninda Cerkez Savas'lar vardi. Kardesi Baris. Babasi Etem. Cerkez Savas'in kardesi Baris'in dugunune gittim. Ankara da. Yil 1994. Beni tanimadilar. Hatirlamadilar da. Halbu ki Savas'ta, Baris ta bizimle top oymayacak yastaydi... Nasil da hatirlamadilar?..

Avni'nin, Avni'nin yegeni Hasan'in, yanimizda ki Koca Kafa Memed'in, sokagin obur basinda ki Savas'in mesin topu olmus muydu?

Bizim ilk mesin topumuzu bize abim getirdi. Yalvar yakar abimi razi ettik. Ilk sutu bizim bahcede o cekti. Cok sert bir suttu. Vay be abi, dedik...

Topumuza cok iyi baktik. Yagladik. Geceleri betonun uzerinde birakmadik. Her maci onunla yapmadik. Ama yine de cok cabuk parcalandi.

Simdi bizim cocuklara bakiyorum. Toplari hic eskimiyor. Yepyeni duruyorlar. Bakiyorum bu toplarin cogu Pakistan'da yapilmis. El yapimi Pakistan isi diye uzerlerinde yaziyor. Pakistanli topcular, bizim topculardan cok mu iyi de bu toplar eskimiyor? Pakistan derisi mi Turk derisinden daha kaliteli? Niye burdaki toplarin dikisleri patlamiyor? Ipler mi daha saglam?

Bilen varsa beri gelsin...

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..