Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '10

 
Kategori
Spor
 

Messi değil Alex ol, yeter!

Messi değil Alex ol, yeter!
 

Bekir, Bilica’nın yokluğunda onun bölgesinde yeni pozisyonuna alışmaya çalışırken savunmak zorunda olduğu yeri boş bırakınca Manisaspor hiç beklenmedik anda golü buluverdi.

Bu sene şu cümleyi çok sıklıkla kullandığımı hatırlıyorum; Fenerbahçe hiçbir zaman atamadığı tarzda goller kalesinde görüyor. Oysa Fenerbahçe karşısında mücadele eden en zayıf takım bile defansında böylesi kademe yanlışları yapmıyor. Hatta Manisaspor’un takım savunmasının maç boyunca hiç boşluk bırakmadığını da rahatlıkla söyleyebiliriz.

Böyle maçları ancak takımınızdaki yetenekler çözerler.

Alex, maç boyunca özellikle orta saha bölgesinde hiç yapmadığı hareketleri ceza yayı üzerinde ve içinde peş peşe yaparak rakip savunmanın bütün hatlarını dağıtıp çoğunlukla yürümek için kullandığı sağ ayağı ile, örneğin Mehmet Topuz’dan çok daha isabetli bir şut çıkartarak Fenerbahçe’yi rahatlatan golü Manisaspor kalesine bırakıverdi.

Bu nedenle de Galatasaray taraftarı Arda’ya Messi değil, Alex ol yeter diyor.

Fenerbahçe sezona 30 Temmuz 2009 tarihinde başladı. Finaline yükseldiği Türkiye Kupası’nı da eklediğimizde tam 55 maç ile sezonu kapatacağını görüyoruz. Ortalama sürekli forma şansı bulan 18-19 futbolcu ile bu süreci tamamladığı göz önünde bulundurulursa bazı maçlarda kendisini yormadan oynama arzusunu veya taktiğini anlayışla karşılamak gerekir, diye düşünüyorum. Çünkü bu öyle bir karşılamaydı.

Kıyas yapmak için veriyorum Beşiktaş 44, Galatasaray 55 (ligi geçen sene beşinci tamamladığı için hem Avrupa Liginde hem de kupada fazladan tur maçları oynamıştır), Bursaspor 41, Tranzonspor 45 maçla sezonu kapatacaklarını gözönünde bulundurmak gerekiyor.

Manisaspor karşısında Fenerbahçe’nin etkili futbol oynamasını beklemek bu anlamda biraz anlamsız kaçıyor. Çünkü haftaya çok önemli bir maça çıkacak olan takımın aktif olarak dinlenme ve bazı taktiksel deneyler yapması beklenir.

Daum özellikle ikinci yarı hele golü bulduktan sonra derbi için olası senaryolara hazırlık yapmıştır.

Şu bir gerçek ki Fenerbahçe’de hala bal yapmayan arı kıvamında olsalar da Mehmet Topuz ve Özer tercihlerinin takımın oyun kurgusunda çok fazla seçenek yaratıyor olduğunu görebilmek gerekiyor.

Sağda Mehmet Topuzlu veya Özerli oyun, orta sahada Mehmet Topuzlu veya Özerli oyun; Orta sahada Mehmet Topuzlu solda Özerli oyun.

Fenerbahçe’nin bu iki oyuncuya karşı çok sabırlı olması gerekiyor.

Mehmet Topuz, Manisaspor karşısında biraz dikkatsiz fazlasıyla da şanssızdı. Ancak kaleye çektiği etkili şutların Pazar günü çerçeveyi bulması halinde daha fazla ses getirmesi beklenebilir.

Kopuk da olsa, devamlılık göstermese de yine ikinci yarıda bol pas trafikli oyun şablonunun Manisaspor’u zaman zaman çok güç duruma düşürmüş olduğunu gözlemledik.

Fenerbahçe için hem lig hem de kupa çok önemli. Tahmin ediyorum ki futbolcular olsun, teknik kadro olsun bunu fazlasıyla idrak etmiş gözüküyordu. Uzun zamandır ilk defa Fenerbahçeli oyuncuların yüz ifadelerinde ve bakışlarında kenetlenme ve arzuyu görebildik. Bunlar haftasonu oynanacak maç için çok önemli işaretlerdir.

Manisaspor'un ilk maçı önemsemeyerek ikinci maçta Bursaspor'un yapmaya çalıştığı şeyi denemesi ilginçti. Bunun için asabiyet göstermesi ise daha ilginçti. Reha Kapsal ne yapmaya çalıştığının farkında mıydı?

Uzay Gökerman

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..