Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Metabolizmayı (Kabızlığı önleyen) çalıştıran besinler…

Metabolizmayı (Kabızlığı önleyen) çalıştıran besinler…
 

Günümüz Türkiye’sinde, gelişen teknoloji insanları hareketsiz yaşamın kucağına attı. Buna bir de yanlış beslenme alışkanlığı eklenince, insanların bağırsakları da tembelleşiyor!

Masa başında uzun süre oturup, fazla iş yapsak da, sadece el ve beyin çalıştığı için bağırsak tembelliğine bir çare beslenme alışkanlığının değiştirilmesinde görünüyor.

Kabızlık insan hayatını mahveder!

İyi çalışmayan bir sindirim sistemi, kilo problemlerinden, ödeme ve daha birçok hastalığa davetiye çıkarır.

Hastanelerde Genel Cerrahi servislerinin önünde bekleyenlerin sayısı gittikçe artıyor. Kabızlık sonucu oluşan hemoroidi tedavi ettirmek veya ameliyat olmak için insanlar utana sıkıla doktora gidip derdini anlatmaya çalışıyor.

Bu arada aktarla bu konuda epey satış yapıyorlar.

Gelin bu hareketsiz hayatta kabız olmamak için enler yapmamız gerektiğine şöyle bir bakalım.

Hangi besinler bağırsak tembelliğine iyi geliyor?

İncir: Kuru incir gibi yüksek lif oranına sahip meyveler, bağırsaklardaki zehirli maddelerin atılmasına yardımcı olur. Yüksek şeker içeriği nedeniyle şeker hastalığı sorunu olanların fazla tüketmemesi önerilmektedir.

Kayısı: Yüksek lif içeren kuru kayısıyı sütle kaynatıp içerseniz kabızlık sorununa iyi gelir. Sabahları aç karına yenilecek bir kuru kaysı hem sağlık açısından, hem bağırsakları çalıştırmak için ideal bir besin.

Üzüm: Üzüm, kabukları ve çekirdekleriyle birlikte tüketildiğinde veya hoşaf olarak içildiğinde kabızlığa iyi gelmesiyle bilinir. Bağırsakları rahatlatır. Ancak yüksek şeker içerdiğinden diyabetlilerin dikkatli olması gerekmektedir.

Pırasa: Zeytinyağlı olarak pişirilen pırasa, bağırsak dengesini düzene sokuyor ve bu sayede kabızlık sorununa çözüm oluyor. Pırasanın özellikle pirinçsiz tüketilmesi gerektiği belirtiliyor.

Zeytinyağı: Zeytinyağı, besinlerin bağırsaklar tarafından daha hızlı ve iyi emilmesini sağlar. Bağırsak hareketlerini düzenleyen zeytinyağının hazmı da kolaydır ve kabızlığa çare olur.

Gördüğünüz gibi herkesin rahatlıkla bulabileceği ve alabileceği bu besinler sağlığımız için çok önemli…

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..