- Kategori
- Yemek - Mutfak
Meyve kompostosu(Karışık meyvelerle)

Ramazan menüsünde karışık meyvelerle yapılan meyve kompostosuna da yer vermek gerekir. Düşen kan şekerini dengeler ve soğuk içilirse insanı serinletir. Midesi meyve yemekten rahatsız olanlar için de idealdir. Aklınıza gelen her meyveyi kullanabilirsiniz, çok fazla şeker kullanmamak için kuru üzümü bolca kullanabilirsiniz. En son yaptığım meyve kompostosunun tarifini paylaşmak istiyorum. Büyük bir tencerede bolca yapmakta yarar var, birkaç gün faydalanırsınız.
Malzemeler:
Malzeme miktarını yazmayacağım, canınız ne kadar isterse koyabilirsiniz.
İki yemek kepçesi toz şeker
Kuru üzüm (Biraz bol konursa şekeri az koymuş oluruz)
Kırmızı erik veya kurutulmuş mürdüm eriği
Elma
Ayva( Mevsimi değil ama benim dondurucuda vardı)
4 tane kabuk tarçın, On tane karanfil
5 tane iri limon tuzu (İri limon tuzunu baharatçılarda, kuru yemişçilerde veya pazarlarda bulabilirsiniz.) Kompostonun olmazsa olmazıdır.
Yapılışı:
Büyük bir tencereye limon tuzu hariç tüm malzemeleri ve suyu koyarız. Su kaynadıktan sonra ocağı kısarız ve meyveler pişene kadar bekleriz. Meyveler pişince limon tuzunu koyarız, bir iki taşım daha kaynatırız. Tencere soğuduktan sonra buzdolabına koyarız ve iyice soğuyan kompostoyu servis ederiz. Afiyet olsun, herkese mutlu ramazanlar dilerim.
Sibel Koçarslan