- Kategori
- Yemek - Mutfak
Susamlı, beyaz peynirli börek

Simit tadını da içinde barındıran çıtır çıtır bir börek tarifi, bir özelliği de süt yerine soda kullanılması. Soda kabarmayı sağlıyor, susam simit tadı veriyor.
Malzemeler:
4 yufka
1 su bardağı soda
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta(bir tanesinin sarısı üzerine)
Beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz
Susam
Yapılışı:
Çukur bir kabın içine 1 su bardağı soda, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 yumurta ile bir yumurtanın akı koyularak iyice çırpılır.
Masanın üzerine 1 yufka yayılır üzerine bu karışımdan sürülür, ikinci yufka birinci yufkanın üzerine serilir ve üzerine aynı karışımdan tekrar sürülür
Yağlanmış yufkalar önce 4 parça şeklinde kesilir sonra her parça ikiye veya üç parçaya kesilir (Arzuya göre)
Her bir parçaya peynir ve maydanoz karışımı konularak rulo biçiminde sarılır.
Kalan son iki yufka da aynı işlemden geçirilir.
Yağlanmış tepsiye hazırladığımız rulo börekler dizilir ve üzerlerine artan karışım dökülür.
Yumurtanın sarısı çırpılarak inceltilip her bir rulonun üzerine sürülür ve 200-220 derecelik fırında pişmeye bırakılır.
Börekler piştikten sonra tepsi fırından çıkarılır, 3-4 dakika buharının çıkması beklendikten sonra üzerine ikinci tepsi kapatılır, börekler odun gibi sertleşmesin diye.
Börekler biraz dinlendikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun, sağlıklı günler sizin olsun.
Sibel Koçarslan