- Kategori
- Yemek - Mutfak
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

ENGİNAR
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Mevsimi geçmeden, sizlere çok beğenilen bir tarifimi sunmak istiyorum.
MALZEMELER
6 adet tazeengina
2 baş ince kıyılmış kuru soğan
1 su bardağı dolusu taze bezelye
1 adet orta boy küp kesilmiş patates
1 adet orta boy küp kesilmiş havuç
yarım demet dereotu
birkaç sap maydanoz
3 adet limon suyu
1 su bardağı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı un
tuz
HAZIRLANMASI
pişirme kabına 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, soğanları 2 dakika soteleyelim.
bezelye, patates ve havuçları ekleyip, harmanlayalım. Yıkanmış enginarları aralarına yerleştirelim.dereotu ve kaydonuzun üçte biri kadarını içine serpiştirelim.
zeytinyağı, limon suyu, şeker ve tuz ile hazırladığımız sosu üzerine gezdirip, 1 çay bardağı da su ilave ederek çok kısık areşte 30 dakika pişirelim.bir yemek kaşığı unu bir fincan su ile çözerek üzerine gezdirip, 15 dakika daha pişmaye bırakalım.soğuduğunda üzerine kıyılmış dereotu ve maydonoz serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.