Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

03 Ağustos '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mezgit fileto buğulama

Mezgit fileto  buğulama
 

Merhabalar,
Bu gün ne pişirsem diyenlere gelsin bu tarif. Balık ve salata...Tam bir yaz akşamı sofrası.
Eti beyaz olduğu için tavuk balığı olarak da bilinen mezgit yurdumuzun genelinde yetişmektedir.
Lezzeti ve  fileto halinde  kılçığından arınmış olması  özellikle çocuklara yerken büyük kolaylık sağlar.
Oltadaki bir parça tavuk etine hemen aldandığından, kendisi en saf balık olarak tanınır.:)
Bu kadar iyi niyetli olmasına şükredelim ve hemen tarifimize geçelim.:)
 
Malzemeler:
 
3-4 adet fileto mezgit (2 adet)
1 adet domates
Yarım limon suyu
1 kaşık zeytinyağı
1 adet çarliston biber
Bir kaç defne yaprağı
Karabiber
Tuz
 
Yapılışı:
 
Mevsiminde mezgiti balıkçınıza fileto yaptırırsınız. Ben  dondurulmuş mezgit kullandım. 
 Pişirme zamanından bir kaç saat önce dondurucudan çıkartıp çözdürün.
 Daha sonra yayvan bir tencereye zeytinyağı, küçük küçük doğranmış domates ve biberler konup çevrilir.
 Yarım limon suyu, defne yaprağı ve tuz ve 1 fincan kadar su ilave edilip balıklar dizilir. 
Kapağı hiç açılmadan 10-15 dakika buharında pişirilir. Sunarken karabiberi ekilir, limon,roka ve kesilmiş domatesle servis edilir.
Afiyet olsun.