- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yağsız biber kızartma.
Yağlı kızartmalara bir çare olarak, bahçemden topladığım 5-6 kg biberi hem pratiklik açısından hem de daha sağlıklı beslenme olarak bu uygulamayı sürdürmkteyim, bu uygulama içinde biberleri yıkadıktan sonra bıçakla ikiye ayırarak tohumları çıkarıldıktan sonra fırın tepsisine dizerek 200 derecelik ısıda 15 dakika kadar bir ön pişirilme ile, biberlerin sularının aşınmasının ardından tepsiyi fırndan dışarıya alarak, bir fincan tabağına iki kaşık sıvı yağ içine bir miktar tuz ilave ederek, mutfak fırçası ile tepsdeki biberlerin bir yüzünü yağladıktan sonra tepsiyi tekrar fırına sürerek 15 dakika daha kaldıktan sonra fazla yağlı olmadan pişirilerek fırından çıkarıp soğutulduktan sonra derin dondurucudaki yerini almakta, kış aylarının kızartması olarak sofralarımızdaki yerini almaktadır.