Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

Mezitli İlçe Belediyesi Yoğun Gündemle toplandı...

Mezitli İlçe Belediyesi Yoğun Gündemle toplandı...
 

Mezitli İlçe belediyesi yoğun gündemle toplandı...


Mersin Mezitli İlçe Belediyesi Haziran ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Uğur Yıldırım Başkanlığın da yoğun gündem maddeleriyle toplanan meclis, Nikah Salonun da gerçekleşti.

Üyelerin yoklaması ile başlayan olağan meclis toplantısın da 8 gündem maddesi görüşüldü.

İlk gündem maddesi; İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Müdürlüğünün, Mezitli 16 pafta 4627 nolu parsel ile ilgili 1/1000 ölçekli plan tadilatı teklifinin görüşülmesi oldu. Bu gündem maddesi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’ın başkanlığında toplanan Meclisin ikinci gündem maddesi de plan tadilatı ile ilgiliydi. Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Davultepe’de bulunan 1, 2, 3, 4 ve 5 pafta 1020 nolu parselin 1/1000 ölçekli plan tadilatı teklifi de Bayındırlık ve İmar komisyonuna havale edildi.

Gündemin üçüncü maddesi Belediye’ye Ait hisseli parsellerin satışı konusunda Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgiliydi. Başkan Yıldırım, bu gündem maddesinde maddi bir hata yapıldığı gerekçesiyle geri çekilmesini istedi. Gündem maddesi oy çokluğu ile geri alındı.

Haziran ayı olağan toplantısının 4. gündem maddesi pilan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündem maddesinin içeriği; Mezitli Belediyesi düğün salonu tahsis ücreti ile aqua park içindeki yüzme havuzuna giriş ücretlerinin belirlenmesiydi. Ücret tarifesi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Menşe Şahadetnamesi düzenlenirken hayvan ve hayvan maddelerinden alınacak ücretlerin tesbiti ile ilgili teklifte Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Meziti Belediyesi Nikah salonunda gerçekleştirilen ve tüm meclis üyelerinin katıldığı Haziran ayı olağan toplantısının 6. gündem maddesi ise meclis üyesi Mehmet Soydan’ın Çevre ve Sağlık Komisyon üyesi olarak görevlendirilmesi ile ilgiliydi. Mehmet Soydan, oy birliği ile Çevre ve Sağlık Komisyonun da görevlendirildi.

Mezitli Kaymakamlığının 16.04.2009 tarih ve 1074 sayılı mahalle isim değişikliği ile ilgili (04.05.2009 tarih ve 40 sayılı meclis ara kararı)komisyon raporunun görüşülmesiydi. 7. gündem maddesi olan ve Bayındırlık ve İmar Komisyonu tarafından belirlenen mahalle isimleri değişikliği 15 red 17 kabul oyu kullanılarak, oy çokluğu ile kabul edildi.

Mezitli Belediyesi Haziran Ayı olağan toplantısının son gündem maddesi ise Mezitli 16 I- IV ve 30L-11D pafta 66 ada 1 nolu parsel ile ilgili 04.05.2009 tarih ve 41 sayılı meclis ara kararı komisyon raporunun görüşülmesiydi. Bu gündem maddesi, yeniden Bayındırlık ve İmar komisyonuna havale edildi.

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Başkanlığında toplanan Haziran ayı meclisi, 5 Haziran 2009 Cuma günü saat 10.oo’da yeniden toplanmak üzere son buldu.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..