Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

MHP'li Şandır'dan, Mersin'de iftar yemeği...

MHP'li Şandır'dan, Mersin'de iftar yemeği...
 

MHP'li Şandır'ın konuşmaları ilgiyle dinlendi.


Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, partililerine iftar yemeği verdi.

Mersin Suphi Öner Öğretmen Evinde gerçekleştirilen, MHP Mersin Milletvekilleri, MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Mersin İlçe Teşkilatı Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Kadın Kolları İl ve ilçe başkanları, Belediye Başkanları, İl genel ve belediye meclis üyeleri, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de hazır bulunduğu yemeğe çok sayıda davetli katıldı.

Kur-an’ı Kerim okunması ile başlayan iftar yemeğinde konuşan MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, 12 Eylül’de yapılacak anayasa değişikliği ile ilgili referandumda MHP olarak Hayır oyu kullanacaklarını kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2007 seçimlerinin hemen ardından anayasa değişikliği yapılması ile ilgili olarak önerge verdiklerini ancak bu önergenin hükümet üyeleri tarafından karşılanmadığını belirten Şandır, anayasa değişiklik paketinin neden şimdi hazırlandığının sorulması gerektiğini söyledi.

MHP’nin anayasa değişikliğini, her siyasi partiden, sivil toplum kuruluşlarından, üniversitelerden, barolardan alınan üyelerin oluşturacağı bir komisyon tarafından yeniden düzenlenmesini talep ettiğini ifade eden Şandır; “Ama maalesef ki AKP iktidarı önerilerimizi dikkate almayarak kısa sürede, kendi hukukçularının hazırladığı yeni bir anayasa değişikliğini önümüze getirdi. Bu kadar kısa sürede anayasa değiştirilemez. Anayasa değişikliği uzun süren uğraşlar sonucunda toplumun faydasına olacak şekilde değiştirilmelidir. Biz MHP olarak anayasa değişikliğine karşı değiliz, elbette ki 1982 anayasası yeterli gelmiyordu ancak şu an ki değişiklik vatandaşın faydasına bir şeyler getirmiyor. Geçtiğimiz yıl yeni anayasasını kabul eden Finlandiya’nın kurduğu anayasa komisyonu tarafından 6 yıl sürdürülen çalışmalar neticesinde çıkartıldı” dedi.

Anayasa paketinin vatandaşın yararına olacak hiçbir madde içermediğine dikkat çeken Mehmet Şandır, paketi hükümet üyelerinin kendilerini Yüce Divan ile mahkemelerden kurtarabilmek adına yapmayı planladığı bir değişiklik olarak nitelendirdi.

“BAŞBAKAN’I, İSTİFAYA DAVET EDİYORUM”

Şandır sözlerini şöyle sürdürdü; “Yapılmak istenen anayasa değişikliği ne toplumun sorunlarına çözüm üreten ne sistemi tümünden değiştiren ne de aksaklıkları düzelten bir paket. Şimdi buradan tekrar soruyorum bu anayasa değişikliği neden yapıldı. Bu sorunun cevabını Sayın Başbakan vermek zorunda. Sayın Başbakan diyor ki biz bu anayasa değişikliğini başlattığımız kürt açılımının önünü açmak ve ona bir hukuk alt yapısı kurmak için yapıyoruz. Esas paket geride. Peki bu anayasa değişiklik paketine halkımız evet derse, diğer maddelerde hangi değişikliği yapacaklar. Özellikle son günlerde PKK sözcüleri veya PKK yandaşı siyaset yapan kişi ve kuruluşlar, Başbakan ve AKP’li yöneticiler ile kapalı kapılar ardında görüşmeler yaptıklarını ve bir mutabakata vardıklarını ve bu mutabakatın gereği değişiklikler yapılmasını istediklerini ve bu yüzdende referandumda çekimser kalacaklarını ve sandığa gitmeyeceklerini söylüyorlar. Aslında söyledikler çok acık ve net. Başbakan telaşa düştü bu dediklerinizi de yapacağız. Ama esas paket geride şimdi ben buradan sizlerin bilgisine sunmak üzere sayın Başbakan’a sorular sormak istiyorum. Kapalı kapılar arkasında PKK sözcüleriyle yandaşlarıyla vardığınız mutabakatın içeriği nedir? Türkiye’yi iki milletli bir devlete Türk Milleti’ni iki dilli bir millete dönüştürmeyi kabul ettiniz mi? Meydanlarda siyasi partilere hakaret edeceğinize, boy soy tartışmasına gireceğinize, BDP ve PKK sözcülerinin alenen ortaya koydukları gizli pazarlıklarınızı, mutabakatlarınızı bu topluma açıklayacak mısınız? PKK yandaşlarına esas paket geride bunu geçirelim, bundan sonra o dediklerinizi yapacağız mesajını vermeniz sizi kurtaracak mı? Bu millete ne söyleyeceksiniz? Bu ülkeyi bölmek için PKK’nın 26 yılda 40 bin insanımızı katlederek gerçekleştiremediğini siz siyaset üreterek gerçekleştirme sözü verdiniz mi? Sizi buradan siyasi bölücü olarak ilan ediyorum bu yaptığınız anayasa değişikliğini, milletimizin birliğini, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden tehlikeye düşüren bir yıkım projesi olarak görmekteyiz.Çünkü siz bu anayasa değişikliği ile başlattığınız PKK açılımının önünü açacağınızı ve esas değişiklikleri bundan sonar yapacağınızı ifade ediyorsunuz. Bu bir yıkım projesi Türk Milleti’nin geleceği açısından bir ihanet projesidir. Sayın Başbakan, sizi bu yıkımın sahibi olarak siyasi bölücü olarak ve bu milleten özür dilemeye istifa etmeye davet ediyorum.”

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..