Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '19

 
Kategori
Siyaset
 

MHP’nin Oyu %18’se AKP de %33

Toplamda %51 gibi yüksek oy alan Cumhur ittifakında kaybettik tavırları anlaşılamadı, tabloya bakınca kaybetmiş gibi görünmüyorlar. Oy ittifak ortaklarına bölündüğünde AKP %44, MHP %7 dendi ki burada bile bir başarısızlık yok.

Ancak gerek Cumhur gerekse Millet ittifakında küçük ortaklar MHP ve İyi Parti başarısız görününce dananın kuyruğu koptu; Sayın Bahçeli “Oyumuz %18,81” dedi.

O böyle deyince işin rengi değişiyor. İttifakla %51, tek başına kendisi %44 alıp oyları yine silip süpürmüş görünen AKP MHP’nin hesabı ortaya çıkınca adeta tepe taklak oldu ve Erdoğan’ın kaybeden profilinin nedeni anlaşıldı.

Evet, AKP 39 il almasına rağmen kaybetmişti, oyu 24 Haziran’a göre %42’den %33’e düşmüştü. Artı AKP’nin belediyelerde başarılı olduğu algısına rağmen. Yani genel seçim olsaydı bunun bile altına düşecekti.

Benzer durum Millet ittifakında da var. İyi Parti %7 ile başarısız dendi. Akşener de Bahçeli gibi “Bizim oyumuz %18” demedi ama aslında öyleydi. Kazanılan illere bakıldığında İyi Parti olmasa CHP birçok ili alamıyormuş.

Bu çok önemli siyasi sonuç İstanbul hatta Ankara'yı sen kazandın ben kazandım tartışmaları arasında dikkatlerden kaçtı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..